Recept:

200 g drůbeží játra

50 g kachní sádlo

50 g cibule

20 g koňak

100 g smetana

sůl, pepř

50 g maliny

10 g cukr

7 g plátková želatina

20 g malinový sirup

francouzská bageta

Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem
Autor: archiv Vinařský fond

Postup:

Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme játra a krátce podusíme. Vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru, zjemníme vyšlehanou smetanou a dochutíme koňakem, solí a pepřem. Z cukru připravíme karamel, přidáme maliny, sirup a plátkovou želatinu, kterou již nevaříme.

Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:

Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem je pochopitelně chuťově výrazný pokrm a do kombinace musíme zvolit plnější a výraznější víno. Velmi vhodné je polosladké moravské Zweigeltrebe rosé 2010 nebo 2011. Plnost vína podpořená osvěžující kyselinou se velmi dobře spojuje s chutí malinového rosolu a výsledná dochuť je ovocně játrová.

Více informací na www.ruzove.cz.