Recept:
150 g tavený sýr
50 g máslo
20 g hořčice
10 g vařená mrkev
10 g pažitka
sůl, pepř
50 g vlašské ořechy
100 g eidam

Postup:
Rozšleháme si máslo s hořčicí, přidáme tavený sýr, mrkev na julienne (velmi jemné proužky) a nakrájíme pažitku. Ochutíme solí a pepřem. Pomocí pytlíku naneseme na sýrový podklad z eidamu a zdobíme vlašským ořechem.
Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:
Chuť pomazánky působí vyváženě, není příliš tučná. Použitá hořčice dodává pomazánce svěžest, která se velmi dobře zharmonizovala se suchým jemným moravským Zweigeltrebe rosé 2011 nebo s lehkým růžovým sektem s čistou ovocnou dochutí.
Více informací na www.ruzove.cz.