Recept:
200 g drůbeží játra
50 g kachní sádlo
50 g cibule
20 g koňak
100 g smetana
sůl, pepř
50 g maliny
10 g cukr
7 g plátková želatina
20 g malinový sirup
francouzská bageta

Postup:
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme játra a krátce podusíme. Vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru, zjemníme vyšlehanou smetanou a dochutíme koňakem, solí a pepřem. Z cukru připravíme karamel, přidáme maliny, sirup a plátkovou želatinu, kterou již nevaříme.
Hodnocení sommeliera Milana Krejčího:
Drůbeží játrové parfait s malinovým rosolem je pochopitelně chuťově výrazný pokrm a do kombinace musíme zvolit plnější a výraznější víno. Velmi vhodné je polosladké moravské Zweigeltrebe rosé 2010 nebo 2011. Plnost vína podpořená osvěžující kyselinou se velmi dobře spojuje s chutí malinového rosolu a výsledná dochuť je ovocně játrová.
Více informací na www.ruzove.cz.