Budapešť: Vyhlášená muzea a galerie 

2266519:gallery:true:trueMaďarská národní galerie každou třetí sobotu v měsíci má vstup na výstavy zcela zdarma. A to není všechno. Ve stejný den si můžete užít i Muzeum výtvarného umění, aniž byste museli vyndávat z kapsy peněženku. Tato nabídka platí pro každého do 26 let. Pokud jste starší, pak není důvod, proč zoufat. Do Budapešti se můžete vydat i v jiné dny a budete mít stejné výhody. Sbírky v Muzeu výtvarného umění, Maďarskou národní galerii, Maďarské národní muzeum a Muzeum maďarského zemědělství si můžete zdarma prohlédnout 15. března, 20. srpna a 23. října, kdy jsou tyto dny vyhlášeny za maďarské státní svátky.

Amsterdam: Opera, balet či jazzový večer

2266517:gallery:true:trueTéměř každý den se v této metropoli pořádají koncerty, které jsou zcela zdarma. The National Opera & Ballet můžete bez vstupenky navštívit každé úterý od 12.30 hodin. Ve stejnou dobu, ale o den později, se otevřou dveře orchestru Royal Concertgebouw. Pokud se vám to zdá stále málo, pak se zúčastněte nedělního jazzového večera v Badcuypu.

Paříž: Ostříhejte se u kadeřníků hvězd

Toni & Guy Academie, kde se učí budoucí kadeřnické hvězdy, nabízí každé pondělí až čtvrtek zdarma stříhání a barvení vlasů. Mladí kadeřníci pod dozorem odborníků z vás za malou chvíli udělají hollywoodské celebrity. Tato akce platí pro každého do 30 let.

Berlín: Netradiční muzea a chlouba metropole

2266518:gallery:true:trueKaždý měsíc se můžete podívat do těch nejlepších muzeí se vstupenkou, jejíž cena je 0 euro. Nevíte, kam se vydat? Každou první středu v měsíci si můžete zajít do mezinárodně uznávaného muzea Bröhan, které se specializuje na art deco, secesní a funkcionalistické umění. Nebo se vydejte do historického muzea Domäne Dahlem, jehož panské sídlo bylo postaveno v roce 1560. Podívat byste se také měli na dominantu Berlína, Nikolaikirche, který je v tento den návštěvníkům přístupný rovněž zadarmo.

Vídeň: Metropolitní muzeum i Sissin palác

2266524:gallery:true:trueMuzea chtějí přilákat mladé návštěvníky, takže nabízí vstup každému do 20 let zdarma. Pokud jste však tuto věkovou hranici překročili, pak si zajímavé expozice můžete zdarma vychutnat každou první neděli v měsíci. Rozhodně byste měli zajít do Vídeňského muzea Karlsplatz. Toto metropolitní muzeum se může pyšnit rozsáhlými sbírkami, zabývajícími se historií města i uměním. Nakouknete tak do doby prvního osídlení. Další kroky by měly vést do paláce Hermesvilla, který daroval František Josef I. své manželce, císařovně Sisi. Jak nám ubíhá čas, můžete spatřit v Uhrenmuseum, kde uslyšíte tikot až 3 000 hodin. 

Zdroj: www.eurolines.cz