Deštné v Orlických horách –  Tady jste mezi přáteli

2262220:gallery:true:true

Máte plné zuby velkých lyžařských center? Zkuste Orlické hory.
Deštná nabízí skiareál s pěti sjezdovkami, s vlekem i sedačkovou lanovkou. K sjezdovkám pohodlně zajedete autem.
Cena skipasu na 1 den: dospělí 460 Kč, děti 360 Kč


A pokud nelyžujete, můžete v Deštném navštívit třeba Ateliér zvonaře a hrnčířky, kde si můžete vyrobit hrnek nebo rolničku, dopřát si wellness v Kozím chlívku nebo si udělat výlet na Masarykovu chatu, která stojí na místě horské osady Scherlichgrabe. 


Jánské lázně – To nejlepší z Krkonoš

2262218:gallery:true:true
37 kilometrů sjezdovek na jeden skipas, Jánské lázně a Pec pod Sněžkou propojené rolbami, které vozí lyžaře mezi středisky, trať pro sáňkaře…  pokud si potrpíte na pestrost a servis na úrovni, jste na správném místě.
Cena skipasu na 1 den: dospělí 650 Kč, junioři a senioři 560 Kč, děti 460 Kč.

I bez lyží si ovšem přijdete na své. V nedalekém Trutnově můžete navštívit třeba společenské centrum Uffo nebo Galerii Draka, která vás přenese do světa bájí a kouzel.

Ve Svobodě nad Úpou zas můžete navštívit Krakonoše i s jeho družinou. A protože jsou Krkonoše na pohádkové bytosti bohaté, uvidíte zde bezpočet skřítků, ale také vodníky z řeky Úpy, čerty z dolu Pece pod Sněžkou, Čertí mlýn, Zlatodůl na Rýchorách. Podíváte se do štoly, kde skřítci z Černého dolu pod dohledem Strážce podzemí těží drahé kamení. Uvidíte krkonošskou světnici, pana z Trautenberga, trutnovského draka, pohádkovou dílnu, věštírnu, tančící víly. A nad vším bdí v životní velikosti Krakonoš, pán hor, se svou sojkou.

2262235:gallery:true:true

V Krušných horách krušno není
Na Klínovci vás čeká 8315metrů vleků, skibus, upravené sjezdovky, ale také snow park. Pouze 120 km severozápadně od Prahy a 100 km od Plzně najdete dobré sněhové podmínky a atrakce pro děti i dospělé.  Pro děti je připravena bobová dráha, novinkou této sezóny je Dětský park Primáček u HUGA s pojízdnými koberci, pohádkovým slalomem, různými soutěžemi pro děti a množstvím různého vybavení.


Cena skipasu na 1 den: Dospělí 650 Kč, junioři a senioři 600 Kč, děti 520 Kč.

2262216:gallery:true:true