Zimní dovolená v Česku měla donedávna punc pořádně drahého špásu. Drahého a nepříliš kvalitního. Časy se ale mění.  Horské hotely i hotely v centrech měst už nejsou jen místem, kam člověk přijede přespat, ale dnes už i luxusním zázemím pro relaxaci, wellness a lázeňské procedury.

A když k tomu všemu některé z nich přidají i příjemnou slevu za to, že u nich strávíte delší čas, může být zimní dovolená v Česku minimálně srovnatelné s tou zahraniční. Tady jsou některé naše tipy:

Na lyže do českého Aspenu

V nejznámějším českém lyžařském středisku, ve Špindlerově Mlýně, kterému se občas přezdívá „český Aspen“,  je všechno připravené na novou lyžařskou sezonu. Včetně zázemí luxusního hotelu Horal, který se tyčí nad slavným Svatopetrským údolím. Právě v něm leží nejkvalitnější lyžařský areál v celém Česku, Svatý Petr.

Restaurant Panorama v hotelu Horal nabízí výhled na údolí Svatého Petra.
Autor: Orea hotels

Z hotelu je to k němu 15 minut chůze, využít je možné i skibus, který před ním staví a který vás v pozdním odpoledni přiveze i nazpět. „Pak můžete relaxovat ve vířivce, dopřát si saunu nebo masáž,“ nastiňuje možnosti, jak prožít večer, místní personál. Díky tomu druhý den člověka nic nebolí a může vyrazit zdolávat 26 kilometrů sjezdovek nebo zhruba 100 kilometrů běžeckých tratí, které v okolí města jsou.

Zůstaňte déle a plaťte méně!

Právě takové je motto příjemné akce, kterou nabízejí některé z hotelů sítě OREA HOTELS. Pokud ve vybraném hotelu strávíte 2 noci, dostanete slevu 20 % z nejlepší dostupné ceny, při delším pobytu je to dokonce 25 %. A v ceně balíčku „Máme rádi zimu“ jsou i další bonusy – svařák na uvítanou, volný vstup do bazénu nebo třeba pozdní odjezd.

Skočte si do Harrachova

Symbolem Harrachova je osmička skokanských můstků, včetně největšího „mamutího“. A z některých pokojů hotelu Sklář je na ně perfektně vidět. Harrachovský hotel je ideální volbou pro ty, kteří chtějí klid a zároveň si užít kvalitní lyžování. Do skiareálu pod Čertovou horou se čtyřmi sjezdovkami je to pár minutek chůze. V okolí městečka pak vede asi 30 kilometrů upravených tratí pro běžkaře.

Harrachov je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí skloubit klid a kvalitní lyžování.
Autor: Orea hotels

A i tady se o vás skvěle postarají. Uvolnit namožené svaly pomůže vyhřátý hotelový bazén, pár desítek minut v sauně, ale i některá z nabízených masáží. Po večeři pak můžete posedět na baru, vyrazit do centra Harrachova, nebo jen odpočívat na pokoji.

Rájem běžkařů je Vysočina

Srdcem běžkařského sportu u nás nejsou Krkonoše, ani Šumava, ale Vysočina. I díky tomu, že je podle odborníků ekologicky nejčistší oblastí v Česku. Stačí jen opustit dálnici D1. Třeba na 119. kilometru a vydat se do Žďárských vrchů. Právě tady leží hotel Devět Skal, ze kterého je to jen pár kilometrů do běžkařského areálu v Novém Městě na Moravě.  Mimochodem, běhá se tu slavná Zlatá lyže a i rekreačním běžkařům jsou v sezoně k dispozici desítky upravených tratí.

V hotelu Devět Skal je hostům k dispozici i hotelový bazén.
Autor: Orea hotels

Samotný hotel Devět Skal je skvělou volbou pro rodiny s dětmi, i pro aktivní seniory. Rybník, u kterého stojí, v zimě sice uplatnění nenajde, ale vytváří romantickou kulisu. A romantiku si můžete užívat třeba i při večerním posezení u krbu ve skvělé Milovské restauraci.

Vydejte se do vzdušných lázní

Vzdušné lázně – právě tak se přezdívá šumavské Železné Rudě. I tady si na své přijdou lyžaři. Areál Špičák je největším šumavským střediskem na české straně. Mimochodem – jeho největší atrakcí je černá sjezdovka Šance – s 45stupňovým sklonem v horní části. Zdolat ji je možné jen za dobrého počasí a se skvělým vybavením.

Co byste řekli na možnost relaxovat po celodenní lyžovačce právě tady?
Autor: Orea hotels

Pokud ďábelský sešup v pořádku zvládnete, odměnit se můžete relaxem v moderním wellness a spa centru hotelu Horizont. Zabírá plochu asi 1280 čtverečních metrů. Součástí je hotelový bazén s protiproudem, vodopádem a masážními tryskami, masážní vodní chodník či římské vonné lázně.

Kromě vzdušných lázní se v zimě vyplatí navštívit i lázně klasické, konkrétně Mariánské Lázně. I tady platí, že čím déle v hotelu strávíte, tím méně za jednotlivé noci zaplatíte. Procházka po zasněžené kolonádě je navíc nadmíru romantická. Do akce se zapojil i „baťovský“ hotel v Otrokovicích nebo brněnský hotel Voroněž II. Užít si zimu naplno tak můžou i nelyžaři.

Užijte si zimní dovolenou v Česku ve skvělých hotelech. Ze široké nabídky hotelové sítě OREA HOTELS pro vás vybíráme tři, kde můžete od 1.11. do 31.3. využít akci Máme rádi zimu:

Orea hotels
Autor: Orea hotels

OREA Vital Hotel Sklář, Harrachov

Užijte si prodloužený víkend nebo třeba rovnou celý týden v Harrachově. Jedno z významných krkonošských středisek nabízí perfektní podmínky pro lyžování, samotný hotel pak disponuje bazénem, saunou, whirlpoolem, ale i skvělou restaurací.

Orea hotels
Autor: Orea hotels

OREA Wellness Hotel Horizont

Užijte si klid a relaxujte v moderním wellness centru s krásným bazénem s protiproudem, s vířivkou i s masážním vodním chodníkem. Hotel Horizont stojí na horské louce a poskytuje zázemí pro odpočinkovou dovolenou. Jen kousek je to do lyžařského areálu Špičák.

Orea hotels
Autor: Orea hotels

OREA Hotel  Palace Zvon

Nelákají vás hory? Pak si užijte zimní dovolenou třeba v Mariánských Lázních. V tomto západočeském městě je několik OREA Hotelů, my pro vás vybíráme Palace Zvon – luxusní a stylově vybavený hotel, který stojí na Hlavní třídě a poskytuje wellness a spa procedury.