Soud potvrdil, že u sedmi dopravních přestupků dal Přikryl pokyn svým podřízeným, aby je řešili nikoli pokutou, ale domluvou. Obžaloba původně uváděla, že takových případů bylo 31. Bývalý ředitel tvrdí, že šlo o mimořádné případy, přičemž po svých podřízených chtěl pouze to, aby je důkladněji a citlivěji projednali. Dnešní verdikt je zatím nepravomocný.

"Případy řešil zcela neformálním způsobem, i když se jimi vůbec neměl zabývat," uvedla soudkyně. Upřesnila, že u většiny přestupků se nedalo dokázat Přikrylovo pochybení, proto byl potrestán jen za zahlazení sedmi z nich. Řepková upozornila na to, že mnozí svědci, jimž byla zahlazena pokuta, si při procesu na nic nemohli vzpomenout, což je podle ní jejich "vizitkou".

Bývalý šéf brněnských strážníků při minulých jednáních zdůraznil, že šlo o sporné přestupky. Třeba v jednom případě byl přestupek řešen domluvou u ženy, která špatně parkovala, když vezla příbuznou do porodnice. Případy, u nichž obžaloba vytýká Přikrylovi pochybení, se týkají řidičů, kteří si u něj coby u ředitele stěžovali na příliš tvrdý postup strážníků.

Podle soudkyně ale Přikryla usvědčily telefonické odposlechy. U sedmi případů dostal spis dopravní odbor strážníků s písmenem D, což si Přikrylovi podřízení vyložili tak, že jej mají vyřešit na jeho pokyn domluvou. Do evidence strážníků zapisovala to, že přestupky řešil strážník se služebním číslem 01031, tedy Přikryl, Jana Rudyková. Podle Přikryla tak pochybila.

Po rozsudku uvedl, že jeho kauza je jasným příkladem toho, jak může "kdejaký podřízený kdejakého nadřízeného odrovnat tím, že může do informačního systému uvést data, aniž by o tom (jeho nadřízený) věděl". Doufá, že v procesu prokáže svoji nevinu.

Přikrylova kauza souvisí s několika dalšími. V září 2012 dal soud pokutu 30.000 korun tehdejšímu náměstkovi ředitele brněnské městské policie Milanu Šimonovi za to, že zahladil své známé dopravní přestupek. Šimon s verdiktem nesouhlasí. Uvedl, že šlo o komplot, za kterým stojí jeho někdejší nadřízený Přikryl.

Následně byl i Přikryl obviněn z toho, že také on takto postupoval. Přikryl se pak pokusil dokázat, že nepostupoval nestandardně. Nechal proto vytáhnout ze systému strážníků přestupky, které byly řešeny původně pokutou a byly změněny na domluvu. Tím, že předal 119 spisů s osobními daty lidí státnímu zastupitelství, si vysloužil další stíhání pro neoprávněné nakládání s citlivými informacemi. Soud jej za to potrestal 15 měsíci vězení s podmíněným odkladem na tři roky. Následně byl odvolán z místa ředitele brněnské městské policie a musel od strážníků odejít. Nejvyšší soud ale tento verdikt zrušil a nařídil městskému, aby se kauzou zabýval znovu.