Příběh hry navazuje hned na druhý díl, ale pokud jste ho nehráli, vůbec nevadí. Třetí díl si užijete i bez znalostí předchozích dílů. Pataponi našli novou zem, kde by se konečně mohli usídlit. To se ale nelíbí původnímu kmenu Bonedeth, který se je rozhodl rozdrtit. Je tedy na Pataponech a hlavně na vás, abyste se v nové zemi prosadili. Hráč s handheldem PSP v rukách se poprvé neujímá role všemohoucího boha, ale náčelníka kmene Pataponů, který rozkazy rozdává bušením do bubnu.

Přibylo soubojů s roztodivně vypadajícími bossy
Autor: Sony

Pon Pon Pata Pon!

Svého hlavního hrdinu a vůdce kmene vybavíte kopím pro útok, lukem s šípy pro ještě větší dosah útoku a štítem pro obranu. Stejným i dalším vybavením můžete vybavit své Patapony, jejichž počet druhů se ještě rozrostl. Hra má pomalý rozjezd a než vám vysvětlí co a jak, můžete se začít nudit. Jakmile začnete ale se svými Patapony naplno hrát, začíná i zábava. Úkoly svému kmenu zadáváte bubnováním do rytmu, k čemuž slouží akční tlačítka PSP. Po zabubnování tlačítky kruh, kruh, čtverec, kruh váš kmen zaútočí za zvuků Pon Pon Pata Pon! Jiné kombinace tlačítek přinášejí jiné zvuky, rytmy a hlavně akce jako postup, obranu atd.

Vylepšete si svůj kmen

Patapon 3 nabízí spoustu prvků z her na hrdiny. Schopnosti svého náčelníka můžete za vyhraná tažení a získané zkušenosti posílit a zlepšit jeho schopnosti. To samé platí i u malých Pataponů. Nově navíc můžete u kováře vylepšovat i jejich výstroj, takže se váš kmen může stát i malým vojskem. Hra díky tomu vydrží na opravdu dlouho. Přičtěte si k tomu navíc bohaté možnosti hry více hráčů až pro osm lidí! Každou úroveň lze hrát i v multiplayeru a nechybí ani kooperativní režim.

Fotogalerie
6 fotografií

Osobitý vizuální styl

Patapon 3 je hrou, která se nesnaží oslnit co nejpropracovanější grafikou, ale vydává se směrem osobitého vizuálního zpracování. O to se opět postaral designér Rolito. Siluety postav jsou opět výrazné, roztomilé a jejich animace je úsměvná. Pozadí jsou nyní mnohem více propracována a výrazní jsou i závěreční bossové, kteří hýří nápaditostí. Patapon 3 je úzkoprofilovou hrou, která rozhodně nezaujme každého, ale pokud máte rádi originální hry, sérii Patapon rozhodně vyzkoušejte a můžete rovnou posledním třetím dílem. Až pak uslyšíte u někoho na ulici Pata Pata Pata Pon, budete vědět, o co jde…

Hodnocení Blesk.cz: 7/10

 

Plusy:

Originální náplň

Možnost vylepšování Pataponů a jejich vybavení

Spousta multiplayerových možností

 

Minusy:

Pomalý rozjezd

Není pro masového hráče

 

Infobox

Datum vydání: 15. duben 2011

Platformy: PSP

Cena: 799 Kč

Distributor: Sony

Jazyk: AJ