Právě kariéra je tím, co hráče u F1 2011 zaujme nejvíce. Začínáte v ní jako neznámý pilot, který přijímá nabídku jednoho ze slabších týmů F1 (například Lotus či HRT). Z počátku musíte splnit jeho kvóty na dosažené pozice v závodech. Ve své kanceláři si lze z počítače nastudovat informace o vozech i tratích, kalendář pak slouží jako rozpis závodů. V paddocku si pak upravíte nastavení samotného vozu, ať už to bude tvrdost pneumatik, aerodynamika křídel nebo vyvážení brzd a hurá na trať! Pokud se vám bude dařit, brzo budete možná závodit i za samotné Ferrari.

Graficky je hra nejpovedenější ve verzi pro PC
Autor: ConQuest

PC verze je technicky nejlepší

Kariéru lze ve F1 2011 rozehrát online i ve dvou hráčích. Společně pak budete atakovat vedoucí pozice závodu a taktizovat. Samotné online závody jsou určeny až pro 16 hráčů! Jezdit však lze i na rozdělené obrazovce, a to nejenom na konzolích, ale také na PC! Tam je také plynulost hry v tomto režimu stabilní a nijak se neseká. Samotná vizuální stránka hry je taktéž lepší na počítačích! Rozlišení je vyšší a grafické detaily se obejdou bez zubatých textur. Nutno dodat, že požitek z jízdy bude vždy lepší, pokud budete hrát s volantem namísto joypadu nebo klávesnice.

12 týmů, 19 tratí a spousta novinek!

F1 2011 samozřejmě disponuje kompletní licencí na celou soutěž, takže ve hře najdeme všech 12 týmů s 24 piloty. Projet se můžete na 19 licencovaných okruzích, včetně nové trati Buddh v Indii. Úplnou novinkou v sérii je zavedení systému KERS a DRS. První jmenovaný systém rekuperace kinetické energie se stará o to, aby energie vynaložená při brzdění nezmizela. Využít jí pak budete moci na vymezených úsecích okruhů pro vyšší rychlost. DRS je ovládání zadního spoileru a křídla, kterým můžete taktéž docílit výrazného zrychlení.

Fotogalerie
6 fotografií

Pozor na penalizace!

I závody ve virtuálních formulích jsou zábavnější, pokud jezdíte proti živým protihráčům. V umělé inteligenci protijezdců však F1 2011 boduje na celé čáře. Počítačem ovládaní piloti zbytečně neriskují, nejezdí agresivně, ale jakmile se dopustíte chyby, nic vám nedarují a okamžitě vás předjedou! Na trati však musíte dodržovat fair play, tak pozor na zakázané blokování, řezání rohů. Jinak naskočí drahé vteřiny za penalizaci! Pozor si dejte i na vyjíždění z trati nebo na devastující bouračky. Jakmile bude na trati několik nepojízdných formulí, čeká vás opatrná a pomalá jízda za bezpečnostním vozem! F1 2011 je jednoznačně nejlepším simulátorem formulí 1 na trhu. Pokud máte tento specifický závodní žánr rádi, tohle je ta nejlepší volba!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

Plusy:

Kompletní licence FIA na všechny týmy i tratě

Bohatá kampaň, i v kooperativní podobě

Realistická jízda

Umělá inteligence protijezdců

Mínusy:

Konzolové verze jsou technicky slabší

Infobox

Datum vydání: 23. září 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1399 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Distributor: ConQuest

Jazyk: AJ