Letošní ročník akce zvané CIAF bude už 23. v pořadí, za tu dobu vyrostla v největší leteckou show v zemi. „Můžeme vidět jak vojenské letouny a armádní techniku, tak akrobatické skupiny nebo historické letouny,“ uvedl pořadatel a jednatel Czech Airshow Agency Jaroslav Suk.

„Zajímavé budou letouny SU-27 ukrajinského letectva, z Belgie předvede techniku vysoké pilotáže letoun F-16 MLU a objeví se transportní letoun C-130 Hercules,“ lákal Suk. Kromě letových ukázek bude možnost si letadla i »osahat«.

„Piloti i technici budou připraveni u letadel podat informace,“ uvedl pořadatel. Třešničkou na dortu bude premiéra představení Rytíři nebes. „Hlavní atrakcí je souboj stíhaček z 1. světové války. Diváci uvidí tábor s vojáky v dobových uniformách a ve vzduchu letouny v původní kamufláži,“ dodal Suk.

Kromě letecké show na vás také v areálu čeká od soboty rozsáhlý BLESK resort, kde si můžete dát kávu v legendárním Londýnském Doubledeckeru z roku 1966. Děti určitě ocení velký skákací hrad, budeme rozdávat spoustu BLESK dárků pro malé i velké a k dispozici bude také Nedělní BLESK se speciální přílohou k AIR Show.

PŘÍMÝ PŘENOS DNES NA BLESK.CZ!

V pátek odpoledne můžete na Blesk.cz sledovat živý přenos z nácviků akrobatických sestav, přelety letounů, vzlety a přistává ní armádní techniky. Na místě pro vás budeme točit prostorové (360°) video, díky kterému se i u vašeho počítače budete cítit, jako byste byli přímo v kokpitu letadla.

Fotogalerie
18 fotografií