Včera měli svátek Karlové. Už od dob Otce vlasti je to velice rozšířené jméno. Pátrali jsme, jak slavní nositelé slavili a jaký nejmilejší dárek kdy dostali.
Karel Štědrý (64) Moje maminka se jmenovala Karla a brácha se jí narodil na její svátek, takže jsme slavili vždycky společně. Navíc jsem se já narodil na její narozeniny. Letos jsem pozval celou rodinu do Zlaté Hrušky, bylo nás u stolu patnáct. Chyběl jen brácha, který si s manželkou nadělil cestu do Říma. Právě tohle setkání byl pro mne nejhezčí dárek.
Karel Gott (62) Byl jsem zrovna u Bodamského jezera, což je na hranicích Německa, Švýcarska a Rakouska. Čerstvý vzduch, krásná příroda... Přestože to byla cesta pracovní, koncertoval jsem, bylo to takové poloodpočinkové. Řídím si sám a sedět za volantem je pro mne obrovská relaxace a možnost k zamyšlení. A nejmilejší dárek? Určitě příjemná společnost.
Karel Vágner (59) Svátek jsem slavil společně se svou nejlepší kamarádkou Hankou Zagorovou. Byl jsem nadšený, protože jsem jí mohl předat Zlatou desku za patnáct tisíc prodaných cédéček. Podařilo se jí to v neuvěřitelně rekordním čase - za pouhých deset dní! A nejlepší dárek? Ten jsem dostal letos, když dělali malé Barunce testy kvůli přechozené mononukleóze a lékaři nám řekli, že je úplně v pořádku.
Karel Hábl (65) Já svátek moc neprožívám. V neděli jsem hrál v Broucích, jsem rád, že je práce. Já si dokážu udělat svátek mimo termín, jen tak si posedět s dobrými přáteli.
Karel Bláha (54) Slavil jsem pracovně, protože už 19. listopadu mě čeká premiéra pořadu s Helenou Růžičkovou v Divadle Jiřího Grossmanna. A nejhezčí dárek pro mě bylo, když jsme slavili Karla společně s mým otcem. Bylo to pro mne stejně krásné jako třeba Vánoce.
Karel Voříšek (37) Slavil jsem v obleku perníkáře. Ne že bych prodával tu pověstnou drogu, ale skutečný perník - točil jsem Silvestra na Nově. Ty nejlepší dárky jsou exkluzivní doutník, lákavá bonboniéra a obrovská svíčka. Poslední velkou svíčku jsem dostal k Vánocům a to jsem málem vyhořel. Máme se tedy na co těšit.