„Celá ta událost rozhodně není šťastná. Soud o opatrovnictví Artura Štaidla, který se blíží, bude posuzovat kvalitu obou rodičů, chování rodičů v poslední době, a především názor a přání samotného dítěte. Proto ta událost, kdy Iveta Bartošová těsně před soudem vyhodila svého manžela z domu, může mít samozřejmě na soud vliv. Jakého druhu asi není třeba dodávat, “ řekl Blesk.cz přední český právník Jaroslav Ortman.

Fotogalerie
3 fotografie

Podobný názor mají i další advokáti. „Rozhodně jí tenhle mediální rozchod u soudu nepomůže. Spíše naopak,“ kroutí hlavou například právník Lukáš Svoboda.

"V případech, kdy u jednoho z rodičů dochází k takto dramatickým a vypjatým situacím, může soud v řízení o výchově dítěte nařídit též zpracování odborných posudků, zabývajících se výchovnou způsobilostí tohoto rodiče," dodává brněnský advokát Jan Rejzl.

Vše o rozchodu Ivety Bartošové a Jiřího Pomeje
Autor: Blesk.cz

Zvláštní pak je, že právě idylickým vztahem mezi Pomejem a Arturem chtěla Bartošová u soudu operovat, jako se svým hlavním trumfem v boji o to, aby byl Artur svěřen do její péče. Teď si ale Iveta toto eso sama jen pár dní před stáním vyrazila z rukou. Navíc zpěvačka brutálním způsobem, jakým vyhodila Pomeje z domu, opět rozvířila debaty o svém duševním zdraví a způsobilosti.

„Zdálo se, že se Iveta hodila do pořádku. Ale rozhodnutí, která udělala za poslední týdny, svědčí spíše o opaku. Nejde jen o vyhození Pomejeho z domu, ale třeba i celá kauza kolem muzikálu Děti ráje,“ říká jeden z bývalých manažerů slavné zpěvačky.

Ta si ale myslí, že udělala dobře. „Chci zachránit naše manželství a proto si myslím, že bude lepší, když nebudeme s Jirkou pořád spolu,“ vysvětlila Bartošová důvod vyhazovu. Podaří se jí tímto krokem opravdu zachránit krachující vztah, nebo pod ním jen definitivně podřízla větev? Iveta: Proč jsem vyhodila Pomeje?>>