Zamilovali se do sebe při natáčení akčního filmu Pan a paní Smithovi, který vypráví o znepřáteleném manželském páru. Ačkoliv příběh filmové dvojice nakonec končil happyendem, u nich dvou se sladká pohádka mění v ostrou a zlou válku o děti a peníze pro ně.

Jolie, které soud prozatím ratolesti přiřkl, obvinila Pitta z toho, že od jejich rozchodu před téměř dvěma lety nezaplatil na potomky ani dolar výživného. Na obranu herce okamžitě přispěchali jeho přátelé, podle nichž prý naopak platí miliony. „Od okamžiku odloučení už naposílal Angelině devět milionů dolarů,“ tvrdí hercovi stoupenci. V českých korunách jde o bezmála 200 milionů korun, z čehož víc než desetina měla padnout na výdaje za dětské psychology, cestování a bodyguardy.

Takovou argumentaci ovšem protistrana odmítá. Realita je prý úplně jinde. „Po rozchodu se Angelina odstěhovala ze společného domu a Brad jí měl zajistit nové bydlení. To vyřešil půjčkou osmi milionů dolarů, ze které si dokonce účtuje úroky,“ uvádí hereččini právníci. Výživné na děti, o které by se měli bývalí partneři dělit, však podle nich herec skutečně neposílá. Aby tedy filmová diva šest dětí vůbec uživila, musela zpět do práce (v Londýně nyní natáčí pokračování filmu Zloba).

Aby předešli medializaci sporu, najali si bývalí partneři na rozvod soukromého soudce. To jim ale nakonec bylo málo platné, protože Pitt obviňuje svou bývalou lásku z manipulace médií. Zášť Jolie prý zašla až tak daleko, že ji dokonce přestala zastupovat její vlastní právnička Laura Wasser! To ale herečka odmítá a vše označuje za Pittovu pomluvu...

Majetek Angeliny Jolie je odhadován na 3,5 miliardy korun, Brad Pitt disponuje zhruba ještě o 2,2 miliardy vyšším.

Fotogalerie
42 fotografií