Nadmíru přepychovou veselku si mohla dopřát ruská dědička Irina (18), která se narodila se stříbrnou (i když možná spíš zlatou) lžičkou v ústech, v deseti letech měla hodinky Rolex s diamanty, byla zvyklá celé dětství létat v soukromém tryskáči a jednou si prý dokonce spletla hollywoodskou hvězdu Roberta de Nira (74) s číšníkem a poslala ho proto pro skleničku vody.

Dcera stavebního magnáta a miliardáře Aleksandra Tsjigirinského (55) řekla »ano« svému příteli Morisi Mirellimu (23), který je pro změnu synem bývalého zástupce guvernéra v regionu Arkhangelsk na severu Ruska. A když už se spojují významné rody, musí to stát za to. Honosný obřad údajně vyšel na 300 milionů korun!

Odehrál se v golfovém klubu nedaleko Moskvy, který vlastní oligarcha a kamarád Donalda Trumpa (72) Aras Agalarov (62). Jeho syn Emin (38), který je známý ruský zpěvák, pak dokonce na svatbě vystupoval. Těžko říct, zda si za soukromý koncert nechal zaplatit, nebo zahrál ze známosti.

Známé jsou ovšem horentní sumy za jiné položky kouzelné svatby. Opulentní róba nevěsty od libanonského návrháře Zuhaira Murada (47) vyšla v přepočtu na 4,8 milionu korun. Pořádně se prodražilo i jídlo, které stálo víc než 10 milionů.

„Hosté dostali carpaccio s lososem, všechny druhy ryb, Uzbek pilaf (typické jídlo z Blízkého východu sestávající se z rýže, vývaru s kořením a obvykle i z masa a zeleniny), šiš kebab, íránské meruňky, čerstvé lesní ovoce a dort,“ cituje Daily Mail zdroj ze zákulisí přípravy svatby. Nesmělo samozřejmě chybět ani dobré pití – vychlazené francouzské šampaňské. Nové lahve s ním se neustále objevovaly na stolech.

Tsjigirinski, kterého pojí přátelství s vlastníkem fotbalového klubu Chelsea FC Romanem Abramovičem (51), se zkrátka plácl přes kapsu. Údajně vystrojil Irině ještě dražší veselku než své starší dceři Marii v roce 2015.

 

Fotogalerie
10 fotografií