Avicii měl podle všeho problémy s alkoholem delší dobu. Již v roce 2009 vydal pod svým dalším aliasem Tim Berg song Alcoholic. Jeho jednoduchý text složený z jedné sloky přitom mluví za vše: „Call it what you wanna call it, I‘m a fucking alcoholic,“ neboli česky „Říkej tomu, jak chceš, jsem pos*aný alkoholik.

Světoznámý DJ zůstal i přes svou slávu velmi skromný. Do světa nikdy nekončících párty jako by ani nezapadal. „Tim byl opravdový genius a inovátor, přesto byl citlivý a pokorný,“ vzdal mu hold DJ Skrillex. O tom, že má problémy s alkoholem, se na taneční scéně vědělo.

Byl jsi nejlepší z této generace. Opravdová superstar. Vím, že jsi měl své démony a možná tohle nebylo občas pro tebe to správné místo,“ vzkázal Aviciimu do nebe další DJ Diplo. V roce 2014 se zdravotní komplikace švédského hudebníka natolik zhoršily, že mu byl vyoperován žlučník a slepé střevo.

Špatné zdraví nakonec donutilo Aviciiho v roce 2016 ukončit vystupování. Po pauze se už věnoval pouze tvorbě hudby. Smrt ho náhle zastihla v pátek 20. dubna v ománském Maskatu. Úmrtí hudebníka potvrdila jeho tisková mluvčí Ebba Lindqvist. Její příčina však zůstává dosud záhadou.

S hlubokým smutkem oznamujeme ztrátu Tima Berlinga známého také jako Aviciiho. Nalezen byl v Maskatu, Ománu v pátek odpoledne 20. dubna místního času. Rodina je otřesena a proto žádáme všechny, aby prosím respektovali její potřebu soukromí v tuto těžkou chvíli. Žádná další vyjádření nebudou poskytnuta,“ uvedla v prohlášení.

Zda Tim Berling pokračoval v pití alkoholu i přes zákaz lékařů a vážné zdravotní komplikace, není jasné. Jeho odkaz však bude žít navždy v jeho sonzích. Přání hudebníka ze známého hitu Wake Me Up - Wish that I could stay forever this young (Přál bych si, abych mohl zůstat věčně takto mladý), se mu bohužel nesplní.

Fotogalerie
12 fotografií