Synové Richard (39) a Martin (35) čekali na benzince, kde se měli setkat se strýcem Igorem Kmetěm (58) a jeho rodinou a byli dost nervózní. Když ho uviděli, mysleli si, že vidí otce Zdenka. Setkání po letech bylo plné emocí. Všichni ale rychle zjistili, že jim v žilách koluje stejná krev.

„Je to neuvěřitelná podoba. Je to jako bych viděl otce vystupovat z autobusu,“ řekl Richard, který jen těžko zadržoval své dojetí. Když se rodiny shledaly, objaly a navzájem představily, odešly spolu do restaurace, aby si pořádně popovídaly.

„Nemůžeme se z toho vzpamatovat. Už asi dva týdny neřešíme nic jiného. Měli jsme za to, že bratr už nikdy nebude, že ho někdo zabil nebo unesl. Moje matka ale do posledního dechu tvrdila, ať ho hledáme. Že Zdenek žije. Ona věštila a věřila tomu,“ řekl Igor Kmeťo st. Novému času. „O bratrovi jsme nevěděli 56 roků a najednou jsme se dozvěděli, že po něm zůstali synové. Velmi nás mrzí, že jsme se nemohlo poznat se Zdenkem. Ale jsme rádi, že jsme se setkali aspoň s nimi,“ dodal Kmeťo.

Fotogalerie
7 fotografií