I letos se nicméně objevily hvězdy, které se odvážily jít do rizika a svou volbou se z převažujícího trendu vyčlenit. Patřila mezi ně například Charlize Theronová v jasně červené róbě od Diora, či Cate Blanchettová v šatech doslova vybuchujících květinami a peříčky značky Armani Prive. Od módních kritiků za ně sklidila jak pobaveně pozvednuté obočí, tak upřímný obdiv.

Charlize Theron
Autor: EPA, ČTK

„Člověk musí milovat lidi, co jsou ochotní jít do rizika,“ řekla Andrea Lavinthalová, která vede rubriku stylu a krásy v časopise People. „Jinak bychom viděli podstatně víc černých šatů.“

Cate Blanchette
Autor: EPA, ČTK

Mezi jedny z prvních šatů, které po 150 metrů dlouhém koberci prošly, patřila světle žlutá róba od Louise Vuittona zdobená stříbrnými pajetkami. Oblékla si ji švédská herečka Alicia Vikanderová, která si vyčesala vlasy do vysokého ohonu. „Už to, že jsem tady, je absolutně neskutečné,“ prohlásila. „Jsem strašně nervózní.“

Alicia Vikander
Autor: EPA, ČTK

Spoustu vlastní kůže předvedla například Sofia Vergaraová v půlnočně modré róbě značky Marchesa, zatímco Daisy Ridleyová zářila stříbrnými flitry v šatech od Chanela s véčkovým výstřihem.

Daisy Ridley
Autor: EPA, ČTK

V podobném stylu, který kromě kůže odhalil i její vnitřní malou mořskou vílu, se po koberci provlnila Saoirse Ronanová v leskle smaragdových šatech od Calvina Kleina s holými zády a dramatickým véčkem vpředu. Proč smaragdově zelená? „Jsem hrdá na to, že jsem Irka,“ vysvětlila Ronanová svou volbu.

Saoirse Ronan
Autor: EPA, ČTK

Doslova oblečená-neoblečená byla Olivia Wildeová – živůtek jejích šatů od Valentina netvořilo nic jiného, než dva úzké svislé proužky látky, zatímco róba značky Givenchy, kterou si oblékla Rooney Maraová, byla módními odborníky označena za nejavantgardnější díky dramatickému rozparku nad levou nohou a otvoru ve tvaru kosočtverce na břiše.

Rooney Mara
Autor: EPA, ČTK

Zatímco Julianne Mooreová sáhla po černé klasice značky Chanel, mezi oblíbené barvy se letos zařadila především modrá – a sáhl po ní například i Sylvester Stallone.

Julianne Moore
Autor: EPA, ČTK

Oslnila také herečka Jennifer Lawrence v černých šatech od Diora, Kate Winslet v lesklé róbě od Ralpha Lorena nebo Lady Gaga, nominovaná na nejlepší filmovou píseň, v kalhotovém kostýmu od Brandona Maxwella. Další krásné šaty najdete ve fotogalerii.

Fotogalerie
18 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Zákulisí Oscarů Instagram