Exhibicionista, který se proběhl nahý po pódiu jen chvilku před tím, než šla cenu předávat Elizabeth Taylorová (1974), půvabná Vivien Leighová, která dostala cenu za roli ve filmu Jih proti Severu (1939) či Whoopi Goldbergová, která moderovala v kostýmu britské královny Alžběty I. (1999).

Jennifer Lawrencová, která zakopla na schodech cestou pro svou sošku za roli ve filmu Terapie láskou (2013), nebo „super selfie“, kterou moderátorka slavnosti Ellen DeGeneresová pořídila s hvězdami, jako jsou Julia Robertsová, Meryl Streepová, Brad Pitt, Jennifer Lawrencová, Kevin Spacey a Bradley Cooper (2014).

I to se stalo na slavnostních ceremoniálech při udělování nejprestižnější filmové ceny. Každý ročník je vrcholem hollywoodské společenské sezóny a o nezapomenutelné události tak není nouze.

 

Ať už to byla náhoda, jako když filmová Katniss kvůli dlouhé sukni upadla na schodech, nebo záměrná provokace, jako nahý exhibicionista na pódiu nebo jenom dojemná fotografie skromně se usmívající Audrey Hepburnové, která na udílení cen v New Yorku spěchala z představení na Broadwayi, při Oscarech je vždy na co se dívat.

Díky jejich dlouhé historii se na slavnostním udílení vystřídalo několik generací herecké elity. My tak máme možnost podívat se, jak slavnou sošku třímají předválečné i současné legendy.

Fotogalerie
14 fotografií