Domov hudební legendy, zpěváka Michaela Jacksona je na prodej. A cena není nijak skromná. Zábavní park, který byl součástí ranče, už je dávno pryč (společně se slony nebo opicí Bubbles). Místo něj se kolem ranče rozléhají zvlněné kopce, umělá jezera s labutěmi nebo se procházejí lamy. I tak ale za ranč realitní makléři chtějí 100 milionů dolarů (2,5 miliardy korun).

Ranč, kde je mimo jiné železniční stanice, šest ložnic nebo kino pro 50 osob, zůstal viset ve vzduchoprázdnu po Jacksonově smrti v roce 2009. Zpěvák ho koupil v roce 1988 za 19,5 milionu dolarů a překřtil ho na Neverland, podle ostrova Petra Pana.

Fanoušci mrtvého zpěváka se do domu nedostanou, aby se podívali, kde jejich idol žil. Realitní makléři totiž nebudou dělat prohlídky, takže budoucí majitel bude v podstatě kupovat něco, co pořádně neviděl. Bude mu muset stačit pocit, že kupuje Jacksonův domov, Neverland. „Doufáme a věříme, že nový majitel Neverlandu bude respektovat historický význam a zvláštní povahu této nádherné nemovitosti. Michaelův odkaz žije v srdcích fanoušků po celém světě,“ uvedli realitní makléři. 

Sám Jackson se ale od ranče distancoval v roce 2005, kdy byl zproštěn obvinění, že na něm zneužíval děti. 

Fotogalerie
14 fotografií