Mohlo by to vypadat jako nejnovější trik slavného mága a iluzionisty Davida Copperfielda – z bazénu v nejvyšším patře jeho mnohapodlažního domu na Manhattanu zmizela všechna voda. Bohužel ale šlo jen o závadu čerpadla, kvůli které voda vyplavila nejen Copperfieldův byt, ale i 30 pater pod ním, uvedla agentura AP.

Podle Copperfieldova právního zástupce Teda Blumberga se nehoda stala 8. března; mág v té době bavil diváky v Las Vegas, kde má denně dvě až tři vystoupení sedm dní v týdnu. Voda prosákla z 57. patra skrz čtyřpodlažní byt patřící Davidu Copperfieldovi, pokračovala zdmi a podlahami do mnoha podlaží pod ním a vyřadila z provozu i dva výtahy, dodal Blumberg.

Dům na Manhattanu, který kdysi vlastnil následník firmy General Motors, Copperfield koupil v roce 1997 za 7,4 milionu dolarů (nyní téměř 188 milionů korun). Od té doby ho postupně proměňuje na obří, prosklenou budovu plnou zábavy včetně starožitných herních automatů, siloměrů, stroje, který rozdává elektrické šoky či dalšího, který údajně umí předpovídat budoucnost. V posledním patře je nekonečný bazén, kde si může člověk zaplavat s unikátním výhledem na Manhattan, Brooklyn a Queens.