Letošní vítězové nejhorších filmových počinů jsou vyhlášeni. V deseti kategoriích zazářili opravdu jen ti „nejlepší“. O věhlasné anticeny se nejvíce porvala dvojice Cameron Diaz a Kirk Cameron, která sklidila opravdu bohatou úrodu.

Nejčastější „sběrač“ Zlatých malin Adam Sandler tentokrát neuspěl, a přestože jeho herecký výkon ve snímku Blended byl skutečně „vynikající“, své čestné místo musel přenechat Kirku Cameronovi. Ten se stal králem nejhorších herců. Zároveň si odnesl vítězství v kategorii nejhorší film, nejhorší pár a nakonec i nejhorší scénář. Za vše může vděčit snímku Kirk Cameron's Saving Christmas.

Druhou „nejopěvovanější“ hvězdou slavných "Razzies" se stala Cameron Diaz. Ta zvítězila na plné čáře díky snímkům Jedna za všechny a Sex Tape. Tato dvaačtyřicetiletá blondýnka navíc ještě přispěla svým hereckým uměním i k vítězství filmu Annie, který se tak stal nejhorším remakem/kopií/pokračováním roku.

„Úspěch“ zaznamenala i Megan Fox, která byla označena jako nejhorší herečka ve vedlejší roli. Díky tomu tak Megan proslavila snímek Želvy Ninja. 

I když se očekávalo, že nejvíce Zlatých malin si odnese film Transformers: Zánik, který byl nominován dokonce sedmkrát, „dobré jméno“ mu zachránil až režisér Michael Bay a Kelsey Grammer, který uspěl alespoň jako nejhorší herec ve vedlejší roli. Grammer tuto cenu získal celkem za 4 filmy: Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too a právě zmíněné Transformers: Zánik.

Zlatá malina se v posledních letech těší velké oblibě, navíc letos byla přidána mezi klasické kategorie i jedna zbrusu nová, která oceňuje herce, kteří se dokázali deportovat z bahna mezi elitu. Z nominovaných byla nejčastěji skloňována jména Jennifer Aniston a Ben Affleck. Z této dvojice nakonec dali porotci přeci jen přednost Benu Affleckovi.

 

Vítězové ceny Zlatá malina 

NEJHORŠÍ FILM

Kirk Cameron's Saving Christmas

 

NEJHORŠÍ HEREC

Kirk Cameron: Kirk Cameron's Saving Christmas

 

NEJHORŠÍ HEREC VE VEDLEJŠÍ ROLI

Kelsey Grammer: Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too, Transformers: Zánik

 

NEJHORŠÍ HEREČKA

Cameron Diaz: Jedna za všechny a Sex Tape

 

NEJHORŠÍ HEREČKA VE VEDLEJŠÍ ROLI

Megan Fox: Želvy Ninja

 

NEJHORŠÍ REŽISÉR

Michael Bay: Transformers: Zánik

 

NEJHORŠÍ PÁR

Kirk Cameron a jeho ego: Kirk Cameron's Saving Christmas

 

NEJHORŠÍ SCÉNÁŘ

Kirk Cameron's Saving Christmas

 

NEJHORŠÍ REMAKE/KOPIE/POKRAČOVÁNÍ

Annie

 

"VYKUPITELSKÁ" CENA

Ben Affleck, od Gigli po Argo a Zmizelou

Fotogalerie
7 fotografií