11. srpna 2014 přibližně v 11:55 hodin dopoledne přijala tísňová linka v Marin County oznámení o nálezu dospělého muže, který je v bezvědomí a nedýchá. Muž byl nalezen ve svém domě v Tiburonu v Kalifornii. Kancelář šerifa stejně jako místní hasiči na místo vyslali své zásahové jednotky ve 12:00 hodin. Ve 12:02 byl muž prohlášen za mrtvého a identifikován jako Robin McLaurin Williams, stáří 63 let, obyvatel domu v Tiburonu v Kalifornii.

Vyšetřování příčiny smrti, způsobu a okolností momentálně probíhá pod vedením koronera z úřadu šerifa. Předběžné informace, které byly dosud vyšetřováním zjištěny, ukazují, že pan Williams byl naposledy spatřen živý v neděli ve 22 hodin. V jejich domě ho viděla jeho žena. Tělo pana Williamse bylo objeveno dnes ráno krátce před zavoláním na tísňovou linku 911 v Marin County. Po předběžném ohledání patolog oznámil, že se zřejmě jednalo o sebevraždu udušením, než však bude vysloven závěr, musí být provedeno další šetření. Pitva včetně provedení toxikologických rozborů byla nařízena na úterý 12. srpna 2014.

Veškeré dotazy médií bude zodpovídat poručík Keith Boyd.

Video
Video se připravuje ...

Maryl Streep, Mel Gibson a další: Co říkají na sebevraždu Robina Williamse? Tomáš Polák, Reuters

Zatímco policie bližší informace o způsobu smrti neuvedla, americký bulvární server TMZ.com s odkazem na zdroj blízký hercově rodině uvedl, že se Robin Williams oběsil. Prý to bylo přímo v domě. Není jasné, zda zanechal dopis na vysvětlenou, v němž by své rozhodnutí zdůvodnil. Snad za jeho smrtí byl zoufalý boj s alkoholem a dlouhodobými depresemi, kterými trpěl. Před několika týdny se dokonce zapsal na odvykací léčbu. Hradbou mlčení se opevnila i hercova rodina. Manželka Susan poprosila veřejnost o respektování soukromí.

"Dnes ráno jsem ztratila manžela a nejlepšího přítele. Svět přišel o úžasného umělce a krásnou osobnost. Jsem nejhlouběji zdrcena. Doufám, že si jej všichni připomenou ne kvůli jeho smrti, ale kvůli momentům radosti a smíchu, které dal milionům,“ nechala se slyšet jeho manželka Susan Schneider.

Na svém Twitteru jen pár hodin po tátově smrti veřejnila vzkaz jeho dcera Zelda, která nedávno oslavila své 25. narozeniny. Věnovala mu pasáž z knihy Malý princ.

Internet okamžitě začaly plnit kondolence slavných kolegů i fanoušků. Jedním z nejvzácnějších je také prezident Spojených státu Barack Obama, který na hercovu smrt reagoval během pár desítek minut. "Byl jediným svého druhu. Vtrhnul do našich životů jako mimozemšťan, ale zasáhl každého z nás svou lidskostí. Dokázal nás rozesmát, dokázal nás rozplakat. Rozdával svůj nezměrný talent zdarma a s takovou štědrostí všem, kteří ho potřebovali. Od našich vojáků v boji po lidi na ulicích,“ napsal v oficiálním prohlášení Baracka Obamy Bílý dům.