Rebecca s Robinem začala pracovat v době, kdy natáčel svůj snad nejslavnější film Táta v sukni. Psal se rok 1993. Celkem s ním dělala na 33 filmech. Pracovní vztah rychle přerostl v přátelství. Robin Rebecce důvěřoval, to ona ho držela na zemi, když občas hlavou létal v oblacích.

Dokonce se přestěhovala i s manželem nedaleko Williamsova domu, aby mu mohla být pořád nablízku. Podle sousedů jim nový dům Williams koupil za své peníze.

„Rebecca i její manžel Dan byli Robinovi naprosto oddaní. Byli opravdu jako členové rodiny,“ řekl jeden ze sousedů. „Když jsem slyšel, že ho našel osobní asistent, bylo mi jasné, že to byla bud Rebecca, nebo její muž,“ dodal. „Pro Rebeccu to muselo být příšerné, když ho tam našla. Do konce života si to v sobě ponese,“ řekl soused.

Video
Video se připravuje ...

Maryl Streep, Mel Gibson a další: Co říkají na sebevraždu Robina Williamse? Tomáš Polák, Reuters

globus za celoživotní přínos filmu, zmínil ji v děkovné řeči. Řekl o ní, že ona držela jeho ego na uzdě a měla na to speciální pomůcku. Říkala mu Morku, podle postavy, kterou hrál ve stejnojmenném sitcomu.

Rebecca byla Robinovi po ruce na všech jeho cestách. Dokonce s ním jela do Iráku a Afghánistánu, když jel na vojenské základny navštívit americké vojáky, kteří tam bojovali. Byla s ním spojená na život a na smrt. Byla to právě ona, kdo Robina Williamse našel v pondělí před polednem v jeho pokoji, když neotevíral. To ona volala záchranku, která však na místě činu už nic nezmohla. Herec byl prohlášen za mrtvého dvě minuty po pondělním poledni.

V úterý si zlomená Rebecca na svůj Facebook umístila fotku Robina právě z jedné z návštěv na vojenské základně s popiskem: „Tehdy nám bylo báječně.“ Mezi fotkami má také snímek, na němž pózuje s opičkou, s níž se před několika týdny fotil i Williams. Její přátelé ji okamžitě zahrnuly podpůrnými vzkazy. „Rebecco, dala jsi mu tolik, co jsi mu jen mohla dát.“ „Byli jste perfektní tým.“

Ač dělala, co mohla, se svým démony mohl bojovat jen on sám. Drogová minulost, problémy s alkoholem, které ho nedávno dohnaly opět do léčebny, dlouhodobé těžké deprese… I kdyby se jeho blízcí rozkrájeli, to on sám se rozhodl vzít život do svých rukou a skoncovat s ním. V pondělí se oběsil ve svém pokoji na pásku. Předtím si ještě nožem přeťal žíly na levé ruce