Během křížového výslechu Stenberg řekl, že Jacksona šlo rozhodně zachránit i přesto, že došlo k zástavě dechu. Murray podle něj příliš slouho otálel a udělal celou řadu chyb. "Všechny tyto chyby: podání propofolu, podání propofolu bez dohledu v nemonitorovaném prostředí, nepřipravenost, nedostatečná reakce na zástavu dechu, velmi opožděné volání na linku 911, to všechno přímo ovlivnilo jeho smrt," řekl.

Podle soudního spisu totiž Murray po té, co objevil Jacksona bez známek života, nevolal záchranku, ale zpěvákova osobního asistenta, který teprve potom vytočil 911. Došlo tak k poměrně velkému prodlení. "Každá minuta se v takové chvíli počítá," dodal.

Murray podle kardiologa také udělal několik neodpustitelných chyb při oživování. Masáž srdce prováděl jen jednou rukou, přestože Jackson ležel na měkké posteli, což je nedostatečné. "Zástava dechu nevyžadovala masáž srdce, ale Murray měl zavolat 911, provést ventilaci pomocí masky a podat mu lék flumazenil," řekl. Nic z toho však lékař neudělal a to Krále popu pravděpodobně stálo život.