"Prosil mě, pořád mě prosil, abych mu dal "mléko". To byla jediná věc, která ho v tu chvíli zajímala. Potřeboval to, aby mohl nějak normálně fungovat. On opravdu nemohl spát. Už jste někdy viděli Thriller image? Byl úplně hysterický a vypadal zničeně," řekl Murray u soudu, když vysvětloval, proč nakonec Jacksonovi dal propofol. Bohužel ale neodhadl množství...

Drogu měl i v očích

Tisíce lidí čekaly na rozsudek před soudní síní v Los Angeles v pondělí odpoledne. Radost ze shledání lékaře Conrada Murrayho vinným z jeho smrti neskrývala ani zpěvákova rodina. Lékař byl zatím umístěn do vazby na pozorování. Dozorci se totiž obávají, že by mohl spáchat sebevraždu. Soudní síň Murray opustil v poutech. Rozsudek nad ním bude vynesen 29. listopadu. Za neúmyslné zabití zpěváka mu hrozí až 4 roky vězení.

Lékař, který bral za péči o Jacksona necelých 2,8 milionu Kč měsíčně, si žil na vysoké noze a vydržoval si tři mladé milenky. Jacksonovi podal nezodpovědně před smrtí 100 ml anestetika Propofol. Takové množství se používá k uspání pacienta před operací. Po pitvě nalezli lékaři anestetikum v břiše, játrech, srdci a dokonce i očích!

Michaelův bratr Jermaine (56) prohlásil: „Spravedlnosti bylo učiněno zadost. Michael je s námi!“ „Děkuji Ameriko, děkuji všem fanouškům! Děkuji žalobcům! Michael miluje každého a my milujeme jeho. Byl s námi v soudní síni a proto jsme zvítězili,“ dodala jeho sestra La Toya (56).

Fotogalerie
16 fotografií