Podle informací Blesku se nyní vyhodnocuje, zda je pro Artura (14) vhodnější prostředí u matky Ivety Bartošové, nebo u otce Ladislava Štaidla (66). I přesto, že je výsledek snadno předvídatelný, bude muset ještě celou věc posoudit soud. Do jeho rozhodnutí se o Artura bude starat chůva Daniela a otec Láďa. Artur se na tom ostatně s tátou dohodl už v pondělí, když za ním přijel na tábor.

Magistra Žaludová, která má "případ Artur" od počátku na starosti, odmítla sdělit bližší informace. „Nesmím o případu informovat,“ prohlásila. Prý není důvod k tomu, aby byl Bartošové Artur odebrán z péče. „Zatím nespáchala nic tak závažného a ani syna neohrozila na životě. A k léčbě ji nikdo nemůže donutit,“ vysvětlil Blesku advokát Josef Lžičař, který je Štaidlovým právním zástupcem. „Nezlobte se, ale nic vám k tomu nemohu říct. Jsem z toho vyčerpaný a nepřipadá v úvahu, aby si Artur myslel, že ovlivňuju věci, do kterých nemohu zasahovat,“ řekl Blesku Štaidl. Prohlásil pouze, že Artura miluje a postará se o něho.

Jasno má však Arturův exotčím. „Je jasné, že Láďa je tou poslední institucí, která klukovi zůstane. Iveta nebude v pořádku nikdy a jediný, kdo z něho může vychovat psychicky zdravého člověka, je jeho otec,“ podpořil Štaidla Jiří Pomeje.

Fotogalerie
11 fotografií