Pohřeb se má uskutečnit v úterý, místo ani přesný čas rodina nezveřejnila. Obřadu se zúčastní jen příbuzní a blízcí přátelé.

Očekávané výsledky z pitvy nepotvrdily žádný z předpokládaných důvodů úmrtí. Nyní se čeká na výsledky toxikologických testů, které snad budou konkrétnější a potvrdí, zda za Amyinou smrtí stojí drogový koktejl.

Neubránili se slzám

Rodiče výstřední zpěvačky Amy Winehouse, která pravděpodobně zemřela na předávkování heroinem a kokainem, navštívili v pondělí její londýnský byt. Místo před domem se od soboty, kdy Amy našel mrtvou v posteli její bodyguard, proměnilo ve svatostánek. Fanoušci zasypali chodník a přilehlý park květinami, fotografiemi a dojemnými vzkazy.

Otec a matka se neudrželi slzám a dojetí. Ztrátu milovaného dítěte hůře nese matka. Tu držel v objetí její syn a Amyn bratr Alex. Rodiče Winehouse jsou už několik let rozvedení a tak přišel otec Mitch v doprovodu své současné manželky Jane a matka Janis s přítelem. Oba se ale nakonec na místě tragédie políbili.

Rodiče Amy se na tragickém místě políbili
Autor: Isifa.com

Oba byli doprovázeni rodinnými příslušníky a přáteli. K místu tragédie chodí stovky fanoušků, ale i sousedů a cizích lidí pokládat květiny a svíčky. Nikdo se doteď nemůže z tragického úmrtí slavné zpěvačky vzpamatovat.

Bývalý taxikář a otec Amy Mitch promluvil k davu lidí, který se shromáždil na náměstí Camdenu v severním Londýně. Měl co dělat, aby se při proslovu nerozbrečel.

"Všichni ti lidé na ulici, nemohu ani vyjádřit, jak moc to pro nás znamená. Je to pro nás menší útěchou. Amy celý život zasvětila lásce, celý svůj život věnovala rodině a přátelům a vám. Jsme zdrcení a nemáme slov, ale děkujeme za vaši účast a soucítění,“ řekl otec Amy k davu.

Upila se k smrti?

Ačkoli se o víkendu objevily zprávy, že si jedna z nejslavnějších zpěvaček posledních let koupila před smrtí ketamin, tablety extáze a kokain, policie u ní v bytě žádné drogy ani narkomanské „nádobíčko“ nenašla. Podle některých vyšetřovatelů je pravděpodobné, že se pětinásobná držitelka cen Grammy z loňského února vpodstatě upila.

Ukázalo se navíc, že večer před osudným dnem zpěvačka navštívila lékaře, který jí prý sdělil, že nemá akutní zdravotní problém. Poté šla domů, kde hrála na bubny, čímž, jak vyplývá ze svědectví, rušila sousedy. Po tak rušné noci, kdy zřejmě notně popíjela, šla spát až v deset ráno a osobního strážce Andrewa Morrise poslala pryč s tím, že se „cítí unavená a chce spát“. Morris se vrátil až odpoledne a to už byla mrtvá.

„Zemřela sama v posteli, to je všechno. Po určitém zlepšení se minulý měsíc zase vrátila na šikmou plochu, “ řekl deníku The Sun mluvčí hvězdy Chris Goodman.

Krátce po smrti Amy Winehouse jsou její písničky opět na čele hitparád. Úspěch slaví především její album Back to Black.

Fotogalerie
29 fotografií

Celý dům a okolí je zapečetěno policejní páskou, ani samotní rodiče se neodvážili jít dovnitř. Mitch, kterého přišla podpořit jeho současná manželka Jane, s bývalou ženou Janis ráno identifikovali tělo své dcery. Pohřeb se bude konat v úterý.

Pěvecká diva byla nalezena mrtvá ve svém domě v sobotu kolem 16 hodiny. V domě jí našel její bodyguard, podle lékářů byla mrtvá už několik hodin. Příčinou smrti je nejspíše předávkování drogami, i když u ní doma nebyly nalezeny žádné drogy. Ještě den před smrtí byl Amy navštívit lékař, který konstatoval, že je v dobrém zdravotním stavu.