Iveta myslela vždycky v první řadě na svého jediného syna Artura a na jeho blaho. Pokud samozřejmě pod vlivem prášků a alkoholu svou vůli nezměnila, dalo se předpokládat, že peníze bude chtít směřovat na Artura.

Trezor

Rychtář se podle informací Nedělního Blesku pouhý jeden den po smrti Ivety dotazoval právě na podmínky smlouvy uzavřené k životní pojistce. Zpěvačka ji uzavřela, ještě když byla s Ladislavem Štaidlem (69). A pokud je uzavřená dle běžných pravidel, na vyplacení milionů by nemusel změnit nic ani fakt, že Iveta spáchala sebevraždu a nezemřela jinou smrtí. Smlouvy bývají postavené tak, že pokud dotyčný platí pojistné po dobu více let, peníze se stejně vyplatí, nepovažuje se to totiž za účelově uzavřenou smlouvu. Maximálně může být v pojistce uvedeno, že se u výplaty peněz v případě sebevraždy částka sníží. Věděl Rychtář, jak to s pojistkou je? Mohl – do trezoru totiž podle svědectví Ivetiny kamarádky chodil Rychtář jako domů. Na druhou stranu ale nemusel znát přesný obsah, zpěvačka mu ještě za života kladla různé pasti, aby poznala, zda v trezoru »slídil«.

Štaidl a pojistka

Ve prospěch Artura uzavřel životní pojistku i jeho otec, hudební skladatel Štaidl. „Napřed byla psaná i na Ivetu, ale když Láďu opustila, přepsal ji celou na svého nejmladšího syna,“ prozradila Nedělnímu Blesku blízká přítelkyně rodiny. Dodala ještě, že skladatel myslel vždy na všechny čtyři děti a podělil je velice spravedlivě.

Dá Artur mamince poslední sbohem?

Poslední rozloučení s Ivetou se očekává každým dnem. Syn Artur ale najednou se svým otcem Láďou záhadně zmizel. „Odjeli do zahraničí, aby kluk nemusel tímhle děsným divadlem trpět,“ tvrdí Blesku Štaidlův blízký kamarád. Vrátí se Artur vůbec do pohřbu a rozloučí se s milovanou mámou? Mohl by. Vždyť Rychtář jeho požadavkům vyhověl a pohřeb je rodinný. „Jsem přesvědčen, že rodina nepřijde,“ myslí si ale Štaidlův kamarád.