Během pondělního dílu pohostila své soupeře právě Nikola, a tak hned první večer přišly její stravovací návyky na přetřes. Dívka trpí celiakií, a tak se musí vyhýbat potravinám obsahujícím lepek. Navíc je vegetariánka a libuje si i v syrové stravě.

Pokrmy v tomto duchu naservírovala i svým hostům. Ti ji sice do očí chválili, do kamery se pak ale na jídlo už tak nadšeně netvářili. Kromě toho přemítali, jak ji pohostí oni sami. Jejich obavy se potvrdily hned v úterý, kdy vaří zdravotní sestra Petra. Ta připraví paštiku, ovšem Nikola se jí ani nedotkne.

VIDEO: Jak se Nikola a ostatní tváří na svíčkovou ze zvěřiny?

Spíše než hostitelku to ale vyvede z míry kartářku Soňu, která se chopí příležitosti a do herečky se pustí. „To není soutěž v jezení masa,“ brání se marně Nikola. „To je soutěž o degustaci a vychutnání toho, co nám hostitel předloží. A my ho za to hodnotíme,“ vysvětlovala ‚východňárka‘ ze Slovenska, která se netají tím, že občas vybouchne.

„Pro mě je to urážka, když se někdo nedotkne toho, co mu předložím, já osobně si to myslím,“ nechala se slyšet a Nikolu poslala, aby šla soutěžit někam, kde se podávají vegetariánská či veganská jídla. Ta by prý mohla spravedlivě hodnotit, na rozdíl od klasičtějších pokrmů, které ani neochutná.

Jak na její ostrá slova zareagovala sama Nikola? A dokázaly spolu pak dámy sedět u jednoho stolu? Sledujte Prostřeno! od 17:50 na Primě.

VŠE O POŘADU PROSTŘENO ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
15 fotografií