Premiérová řada Prostřeno! přinese hned několik obměn v bodování a cenách, které můžou účastníci získat. Odteď budou totiž o vítězi rozhodovat i diváci. Hlavní výhru pro nejlepšího hostitele v hodnotě 60 tisíc korun sice i nadále budou rozdávat samotní soutěžící, ovšem zcela v rukou diváků bude nové ocenění, díky němuž jeden z hostitelů obdrží takzvaný řád Zlaté vařečky a rovněž odměnu 30 tisíc korun. V případě, že by se soutěžící i diváci shodli a na zlatou příčku usadili stejného hostitele, vyhrál by tak dohromady až 90 tisíc.

Jako první se o tučnou výhru v týdnu od 21. srpna utká pětice soutěžících z Prahy. Tři pánové Michal (26), Libor (32) a Slovák Jozef alias Jožko (43) zjistí, že jsou si v lecčem podobní, a dokážou tak najít společnou řeč. Naopak zbylé dvě dámy, Veronika (25) a Renata (39), si zrovna do noty nepadnou a budou jedna na druhé hledat jen samé mouchy.

VIDEO: Renata překvapí tím, že si přinese vlastní papuče

Z přímé Veroniky navíc budou mít její soupeři trochu vítr. Nejenže vaří velmi dobře, ale neváhá ostatní přímo u stolu zkritizovat a ještě se na ně přitom usmívat. Zatímco Veroniku během vaření nic nerozhodí, na ostatních se nervozita dost podepíše.

Projektant Michal bude dost zápasit s technikou a úkol týdne bude muset dělat hned dvakrát, jelikož první dezert spálí tak, že zbytky z něj bude seškrabovat z pekáče ještě dlouho poté.

VIDEO:  Úkol týdne napoprvé nevyjde podle plánu...

Renata se zase dočká nařčení z toho, že vůbec neumí vařit a italskou kuchyni tak jen paroduje. Dále se bude několikrát řešit předpříprava chodů či přílišná jednoduchost některých menu.

Napjatou atmosféru se pokusí odlehčit číšník Libor, který je nyní se dvěma dětmi na rodičovské dovolené. Ze soupeřů si pořádně vystřelí, když je během čtvrtečního večera zavede hned na dvě místa.

Jelikož v paneláku v Hlubočepech obývá hned dva sousední byty, usadil tak dámské osazenstvo do menšího z nich, pány zase do prostornějšího, kde nakonec i uvaří. Jak na jeho kanadský žertík ostatní zareagují a kdo z pětice si nakonec odnese výhru? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku v 17:50 na Primě.

Fotogalerie
19 fotografií