Test, který boubelky minule vyplnily, vypověděl mnoho o jejich charakteru. „U všech tří byl ten výsledek normální, bez patologických poruch a vlivů. Ale shodují se u nich tři povahové vlastnosti, na kterých musí všechny zapracovat, aby byly v hubnutí úspěšné i po skončení toho projektu.

Je to slabá vůle, konformita a emoční nevyrovnanost,“ řekl Blesku Novák, který jednotlivé rysy vzápětí vysvětlil. Holky ale nemusí věšet hlavu. „Tyto vlastnosti povahy nejsou trvalé a neměnné, dá se s nimi něco dělat. Dají se pomocí autogenního tréninku zlepšit,“ dodal psycholog.

Video
Video se připravuje ...

Zhubni s úsměvem: Boubelky dováděly v bazénu! A psycholog se jim zavrtal do hlavy! Tereza Kühnelová, Jan Jedlička, Petr Soukup, Lukáš Červený, hudba: hudebnibanka.cz/Matthew Welch - Sea Air

Jak chápat pojmy?

  • Slabá vůle = nedostatek autokontroly, kdy člověku dá velkou práci se donutit do toho, co je nutné, ale ne populární.
  • Konformita = nedostatečné dodržování osobních pravidel nebo plnění toho, co jsem slíbil. Člověk se pak snaží upravovat pravidla tak, aby mu vyhovovala.
  • Emoční nevyrovnanost = něco nepříjemného a nečekaného je snadno vykolejí, pak zareagují neadekvátně k dané situaci (např. kopou vzteky do nábytku, aby se jim ulevilo).

Zmožené tělo rozhýbaly v bazénu

Pro hubnutí je kromě cvičení a zdravé stravy také důležitý odpočinek a psychická pohoda. Proto jsme účastnice našeho hubnoucího programu vzali do bazénu ve wellness centru Infinit, kde si dopřály i vířivku.

„Je to paráda, ještě chvíli a asi v té teplé vodě usnu,“ pochvalovala si uvolněná Lucie. Bára se naopak velmi těšila, až si pořádně zaplave. V plavkách se pochlubily štíhlejšími postavami, které už jsou díky tvrdým tréninkům s Denisou Balakovskou na první pohled znát.

„Jsem spokojená, znovu se vejdu do džín, které jsem před dvěma lety neoblékla,“ radovala se v šatně Bára. A i Markéta s Lucií začaly nosit odložené věci z dřívějška.

„Zdá se mi, že moje tělo poslední dny stagnuje, ale i tak se cítím lépe než předtím,“ řekla Markéta. „Začala jsem nosit oblečení, do kterého jsem se předtím nevešla, a to mi dává velkou motivaci nepolevovat!“

Fotogalerie
16 fotografií