Vrchní strážmistr Arnošt Sova a jeho představitel Jiří Langmajer toho mají hodně společného. „Sova je hypochondr, proto k sobě máme ohromně blízko. Vlastně to byla role, která mi byla šitá přímo na tělo,“ svěřil se herec o své postavě v novém detektivním seriálu z počátku vzniku republiky.

Tvůrci seriálu Četníci z Luhačovic by rádi navázali na úspěšné Četnické humoresky, což se Langmajerovi zamlouvá. „Opravdu jsem to přivítal, s postavou jsme si byli mimořádně blízcí. Diváci tak budou mít možnost vidět Jiřího Langmajera takového, jaký ve skutečnosti je,“ prozradil.

Jeho postava velitele si přiveze psychickou poruchu z Afriky, chce především zůstat doma v teple a do ničeho nezasahovat. V nepohodlné uniformě četníka se Langmajer při natáčení jako ostatní příliš netrápil. „Protože jsem byl hypochondr, nosil jsem spíš nejrůznější župany, pokrývky hlavy a podobně. Byla to veliká legrace, bavilo mě to,“ dodává herec, který má ve skutečnosti také velký strach o své zdraví.

Poraněná páteř

Sám Langmajer si v roce 2007 při natáčení snímku Na vlastní nebezpečí při skoku do vodopádu poranil páteř. Rozdrtil si jeden z nejdůležitějších obratlů a musel podstoupit složitou operaci. Po dvou letech ji musel absolvovat znovu, protože mu šrouby, které držely páteř, praskly.

Fotogalerie
19 fotografií