Rytíř Theodor (Lukáš Vaculík, 54) se vrací z dlouhé války a velkým překvapením pro něj je, že má syna Vincenta (Jan Komínek, 22). Jeho žena Alžběta (Jitka Ježková, 38) mu to sice psala, ale on ne umí číst ani psát, takže syna neočekával.

Vincent je rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte, maluje a hraje na loutnu. Je pravým opakem svého otce Theodora, který se rozhodne, že svého syna převychová a udělá z něj pravého rytíře. Vydají se spolu na dobrodružnou cestu, na níž se rozhodne, zda se syn rytířem stane, či ne.

Na cestě se setkají s černokněžníkem (Jaromír Hanzlík, 68), vystaví nebezpečí říši víl, kde vládne Tatiana Pauhofová (33), a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě také osvobodit krásnou princeznu (Lucie Černá, 21).

Nakonec vysloužilý rytíř pochopí, že vše se nedá vyřešit mečem a naopak Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny Isabely a půl království k tomu jsou pak jasnou odměnou.

KDO JE KDO:

Vincent – Jan Komínek

Princezna Isabela – Lucie Černá

Král Jakub – Jiří Korn

Královna – Markéta Zehrerová

Královna víl – Tatiana Pauhofová

Černokněžník – Jaromír Hanzlík

Rytíř Theodor – Lukáš Vaculík

Alžběta – Jitka Ježková

Damián – Martin Kraus

Filmová místa: Hrad Landštejn se stal sídlem černokněžníka. Točilo se i v Kestřanech ve středověké tvrzi, v Jindřichově Hradci a na loveckém hrádku Roštejn, v Hřensku – Dolském mlýně, ale i v brdských lesích. Rytířská družina putovala ve skalách v Tisé na Ústecku.

Pohádková kouzla: Kašna, která na nádvoří Roštejna chrlí vodu, i altán pro scénu slavnosti hradního panstva jsou kulisy, které postavili filmaři. Ohnivý meč, který se v pohádce objeví, je připojený na dráty, a tak vzplane v pravou chvíli.

Fotogalerie
25 fotografií