Princezna Isabela alias Lucie Černá z pohádky Pravý rytíř studuje Vysokou školu ekonomickou a právo obléknout si princeznovské šaty si vybojovala při castingu. Zato princeznu Čirou Radost Martu Dancingerovou si režisér Ivan Pokorný (64) do pohádky Slíbená princezna našel sám.

„Když mě oslovil, myslela jsem, že chce, abych hrála nějakou zlou sestru nebo čarodějnici. A on na to, že to bude princezna – a rovnou Zlatovláska. Já si přitom nemyslím, že jsem zrovna princeznovský typ...“ přiznává vystudovaná herečka.

„Měli jsme strašně moc zkoušek, během nichž jsme hledali vhodnou plavou barvu. Zkoušeli jsme i blonďatou, ale nakonec musela být zlatá, takže se vlasy ještě posypávaly třpytkami,“ dodává Marta.

Princezna Isabela to měla v tomto ohledu o dost lehčí, ale taky nedostala nic zadarmo. „Dobře mluvit, to byl u mě největší zádrhel. Musela jsem se naučit hezky artikulovat. Lidi, co chodí na herecké školy, se to učí tam, já to drilovala doma těmi jazykolamy...“ popisuje Lucie přípravy na svou první velkou roli.

V jedné věci se však nové princezny zcela shodly: Obě milují pohádku Tři oříšky pro Popelku s Libuší Šafránkovou (63) v hlavní roli, kterou si nenechají ujít ani letos!

Více o nových princeznách už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU!

Titulka Blesk magazínu
Autor: archiv Blesku

Fotogalerie
35 fotografií