Test otcovství

Jiná cesta než ta soudní už podle Romana neexistuje. Je rozhodnutý a přesvědčený, že právě soud mu pomůže k tomu, aby svou dceru mohl vídat. "Teď nemám na svou dceru žádné právo. Nic jiného než soud mi už nezbývá," uvedl pro deník Nový Čas nešťastný tanečník, který si jistě takové vyústění nepředstavoval ani ve svých nejčernějších snech. Pospíšil, který svým elektroboogie dostal jak porotu, tak diváky pěkně do varu, má jen jedno velké přání: Aby se mohl konečně postarat o svou rodinu jako správný otec.

"Nejsem zapsaný v rodném listě, tím pádem nemám právo na nic. Takže jsem vše sepsal a jdu k soudu s žádostí o určení otcovství,“ řekl Novému Času mladý otec Natálky.

U rodičů Mirky půl roku bydlel

Kámen úrazu mezi ním a rodinou Mirky nastal v době, kdy Pospíšil, který se se svou přítelkyní Mirkou zná již roky, půl roku bydlel v jednom bytě s ní i s rodiči.

Podle Romanových slov to jsou velmi nezodpovědní lidé. „Vše obrátili proti mně. Nelíbilo se jim plno věcí a to se nedalo změnit, bylo to peklo,“ popsal vznik konfliktu Pospíšil, se kterým se už nekomunikuje ani jeho přítelkyně Mirka. „Mirka má plnou hlavu rodičů. Nechce se se mnou už vůbec vídat, protože jí rodiče jistým způsobem vyhrožují.“

Romanovou velkou oporou je jeho matka, která za ním ve všem stojí a sama fakt, že se jí narodilo vnouče a ona si ho nemůže ani pochovat, přestává velmi statečně.