Soutěžící Lubomír Kábrt šokoval v soutěži Československo má talent  hned dvakrát. Nejprve předvedl neuvěřitelné vystoupení s mažoretskou hůlkou, což je u kluků velmi neobvyklá činnost, poté odhalil tajemství ze svého dětství.

Rodiče mě hned po narození odložili do kojeneckého ústavu. Pak jsem vyrůstal v dětském domově. Ve třech letech si mě vzali k sobě mí pěstouni, se kterými žiji dodnes. Oni jsou mými jedinými rodiči, které miluji“ prozradil Blesk.cz mladík. Lubomír své biologické rodiče nikdy v životě neviděl. „Nestojím o to setkat se s nimi ani je vidět. Svou rodinu už mám,“ svěřil se romský soutěžící. Z dětského domova si prý pamatuje jen ten den, kdy si ho jeho noví rodiče odvedli domů.

Adept na vítězství

Kábrt začínal v mažoretské chlapecké skupině, od svých 17 let se však začal věnovat twirlingu, který také převedl porotě. Triky s hůlkou se učil z YouTube a ve svých začátcích se setkal akorát s výsměchem ostatních. Nezvdal se a dotáhl to až na Mistra Evropy v mužském tweerllingu v roce 2001 a také získal šesté místo na mistrovství světa v Belgii.

Baleťál s mažoretskou hůlkou, kterého porota nazvala jedním z adeptů na vítězství, má přítelkyni  Kláru, se kterou Lubomír žije v Praze. „Jsme spolu čtyři roky a miluji jí hlavně proto, že nekouká na to, že jsem hnědý. Jako jedna z mála, která nemá předsudky,“ přiznal Blesk.cz Kábrt s romským původem.

Fotogalerie
4 fotografie