Právě modré oči přinesly herci první filmovou roli. Šlo o snímek Mstitel, ve kterém hrál Brzobohatý hlavní roli zedníka Kašpara Léna. „Původně jsem měl mít jen malou roličku. Režisér Karel Steklý si ale všiml, že mám modré oči, v nichž je prý lépe vidět, co se v člověku děje,“ prozradil herec. Největší popularitu mu ovšem přinesl televizní film podle Jacka Londona Cesta k moři, kde hrál Martina Edena. Byla to bomba.

Divoké období

Lidé na ulici začali Brzobohatého poznávat, jeho popularita vyletěla nahoru jako raketa. A mladému krasavci se z toho trochu zamotala hlava. „Nedivte se. Po představení čekalo v divadle u šatny třicet krásných holek. Totálně jsem tehdy zblbnul,“ přiznal po letech Radek. Dost nerad na to období vzpomínal.

„Začal jsem dost pít, měl jsem pocit, že si můžu všechno dovolit. Zapomněl jsem na skromnost, k níž mě doma vedli. Naštěstí mě z toho dostali kamarádi, když mi nevybíravě sdělili, co si o mně myslí. Dneska už vím, že úspěch a známá tvář patří prostě k profesi. Nic jiného to neznamená,“ líčil své životní poznání.

Fotogalerie
2 fotografie