Herečtí novomanželé se o své štěstí podělili s kolegy a dalšími kamarády. Slavilo se v tehdejším klubu Divadla na Vinohradech v Ibsenově ulici. Číši zvedla k přípitku Jiřina Jirásková, scenárista Gustav Oplustil, ale i spisovatel Pavel Kohout. Bylo totiž ještě před příjezdem sovětských tanků.

Idylka před kamerou

Idyla před kamerou Radek a Jiřina se potkali v roce 1964 při natáčení fi lmu Hvězda zvaná Pelyněk. V 70. letech byli nejslavnějším hereckým párem, miláčky publika. Každý z nich už předtím jednou manželstvím prošel, tak věděli, co chtějí. Jiřina už měla dceru Simonu, Radek dceru Radanu. Zdálo se, že nic nebrání tomu, aby spolu romanticky oslavili zlatou svatbu.

Rána do srdce

Osud tomu ale nepřál. Na konci 80. let se začalo mluvit o krizi manželství. V roce 1981 poznal Brzobohatý při natáčení na Slovensku herečku Hanu Gregorovou, která mu učarovala. Byl to poslední důvod k opuštění společné domácnosti s Bohdalovou. Herec tím nadlouho zasáhl její srdce. Bohdalová se pak už nikdy nevdala. Trpěla. Vlastně mu jeho zradu odpustila až po více než 30 letech. Ale její city k němu trvají pořád. Přežily i samotného herce.

Fotogalerie
7 fotografií