„Jakmile se objevila v autě, začali jsme zjišťovat, o jakou jde krajku a pokusili se najít co nejvěrnější kopii,“ řekl Raul Echeverria, majitel krejčovství Alterations Boutique. Když Kate po několika minutách vystoupila z auta před katedrálou a šaty se tak ukázaly v celé nádheře, v krejčovství nastala honička. „Dívali jsme se na přenos v televizi a jakmile jsme zjistili, jakou látku potřebujeme, šli jsme za dodavateli a pokusili se strefit do materiálu,“ řekl. Krejčí pak objednali deset metrů látky na podšívku, deset metrů tylu na závoj, deset metrů další síťovité látky, 15 metrů saténu a čtyři metry krajky. Vše vyšlo asi na tisíc 27 tisíc korun.

Šaty si objednal list The Times a dostane je vítěz čtenářské soutěže. O zhotovení další kopie svatebních šatů už krejčovství požádali i další zákaznice. „Pochopitelně to budu muset dát nejdřív svému právníkovi, abych se ujistil, že neporušuju žádná autorská práva,“ řekl v této souvislosti.

Když si princezna Diana (†36), Williamova matka, v roce 1981 brala prince Charlese (62), kopie svatebních šatů se v obchodech objevily za několik hodin. Manželství sice zkrachovalo, Elisabeth Emanuel, která její svatební róbu s nadýchanými rukávy a 7,6 metru dlouhou vlečkou navrhovala, ale o zhotovení repliky šatů žádají nevěsty dodnes.

Fotogalerie
16 fotografií