Minulé týdny daly Petru Nečasovi a jeho zlegalizované přítelkyni Janě Nagyové zabrat. On se po razii na Úřadu vlády stal premiérem v demisi, ji za nepřiměřeně nedůstojných, těžkého zločince hodných podmínek zatkli a měsíc drželi ve vazební věznici. On odešel z politiky, jí chce prokurátor Ištvan na konci léta obžalovat za zneužití pravomoci tajné služby, i když žádnou takovou pravomoc neměla a špičky vojenského zpravodajství, jež požádala o sledování premiérovy manželky, měly tuhle absolutně nemístnou službičku striktně odmítnout…

Lázeňský stop time zajisté

Budoucnost cudného katolíka Petra Nečase, který živočišnou Nagyovou nekriticky prosazoval, rozbíjel kvůli ní schopné týmy a vlastně popřel i svou podstatu, je každopádně nejistá. A ještě hůř se jeví možná perspektiva jeho ambiciózní přítelkyně Jany, pro něž se stal expremiér (nazývala jej kolegou) výrobním prostředkem vlastní moci.

Stres Nečase a Nagyové je velký a ten by se v jodobromových lázních Darkov, kde se léčí nejen pohybový aparát, ale i neurologické potíže, alespoň trochu mohl odbourat. Dobrá volba, chtělo by se nezaujatě říci, jenže má to háček - únik hrdliček provokuje k otázkám.

Elitní panoptikum s černou optikou

Nečas a Nagyová jsou v Darkově na zapřenou, což je od nich značně naivní. Těžko říci, proč tedy nejeli načerpat síly do zahraničí, do destinací, kde se to voliči až tak nehemží… Jejich kreditky by takovou relaxaci ještě jistě unesly. Lázeňští klienti v Darkově si všimnou, mají o adrenalinový zážitek víc. I když si ti dva klid pojistili ochrankou. Mimochodem je jejich vlastní, či státem placená?

Pohublý, dnes už bývalý předseda vlády běhá v lázeňském parku a svým civilním stylingem připomíná éru, kdy početnou rodinu vměstnal do malé fabie a odjel na zahraniční dovolenou, kterou si může dovolit kdejaký spořivý občan ČR. Jen jeho kraťasy a triko jsou dražší, nenápadně značkové. Zarostlou tváří a slunečními, (rovněž značkovými) brýlemi korunovaný vzhled mnohem sofistikovanější. Vliv milenky je znát…

Jana Nagyová v parku neběhá a image lázeňské klientky, která v rámci relaxace a daného stylu s úlevou na make–up i vysoké podpatky zapomíná, splňuje. Bílé kalhoty i černé triko dokazují, jak v trýznivé vazbě zhubla a napletené, pod lopatky sahající vlasy k pověsti pretty woman bohužel přispívají. Venčení psů v lázeňském parku je idylické, tváře obou protagonistů výrazu klid hledajících štvanců odpovídají, byť se ve stylu Hollywoodu schovávají za černými brýlemi. Jen ti psi by tady být neměli – aspoň informativní webové stránky lázní Darkov jejich přítomnost nedovolují. A těch VIP výjimek je víc. Zkrátka realita je jiná, ale podstata zůstává.

Fotogalerie
20 fotografií