Čtyřiadvacetiletou slečnu Emmu, neteř bývalé poslankyně Kateřiny Jacques, jejíž rodiče převážně působili na prestižních místech ve světě, široká veřejnost asi příliš nezná. V srpnu o prázdninách začala moderovat zpravodajský blok ranních novin Novy a nyní byla přesunuta do nočních, před jedenáctou začínajících zpráv, kdy řada diváků usíná. Proč tohle rozhodnutí padlo, proč televize nedala Emmě Smetana větší šanci zapsat se do povědomí široké veřejnosti, těžké říci. Každopádně ještě větším otazníkem je Emmy rozhodnutí zakotvit jako moderátorka na zmíněné Nově – od slečny, jež mluví pěti cizími jazyky, vychodila francouzské lyceum, vystudovala Pařížský institut politických věd a univerzitu v Berlíně, se očekávají jiné ambice.

A kromě ambic i jistý kulturně společenský (také módní) rozhled. S ním související vkus, charisma, síla osobnosti, jež image určují. Nic takové na obrazovce z Emmy Smetana zatím nečiší. Kosmopolitního stylu před kamerou dosud nedosáhla. Outfity, v nichž se párkrát v nočních zprávách objevila, mají k francouzskému šarmu, jenž by jí měl být blízký, daleko. To, co na Emmu garderobiéři televize věší, lze nazvat panikou, stylingem bez názoru. Jednou má variaci na Marlene Dietrich, podruhé jakousi večerní, dlouhou sukní korunovanou kreaci. Potřetí v nepatřičně krátké sukýnce s  nevhodnou blůzkou připomíná slušňačku z periferní diskotéky.

Tak se ptám, proč se vysokoškolačka, která má za sebou mnohem svobodomyslnější systém vzdělávání a tvrdí, že není vysloveně konvenční, proti takovému looku neohradí, nevymezí se. Jedná se přece o její image.

Fotogalerie
3 fotografie