Soutěž Muž roku opět nezklamala. I letos se stala panoptikem, jímž poklidný Náchod společensky ožil. Tohle byla bizarní událostí konce prázdnin, třešnička končící okurkové sezóny, chtělo by se na adresu Muže roku říci… Každopádně s  volbou České Miss jej nelze srovnávat, i když se teoreticky jedná o klání se stejným zadáním. Jen soutěžící jsou opačného pohlaví. A rozdíl v úrovni není jen daný většími finančními možnosti, kterými oproti pořadateli Muže roku, Davidovi Novotném, disponuje prezidentka České Miss, manželka miliardáře Bakaly, Michaela Maláčová. Stejně jako maloměstský ráz akce neudává město Náchod, ale koncept toho, kdo má na Muže roku licenci – místního rodáka Novotného, jenž na finále do místního divadla zve kdekoho, kdo je veřejně známý, občas se objeví ve společenských rubrikách.

Různorodost tzv. vipek je na Muži vždy mimořádná, nevídaně barvitá. Řadové modelky, party girls, jsou zde v přesile. Nechybí apendixy showbyznysu, pitoreskní figurky ani solidní osobnosti, které kredit podniku potvrdí. Letos solidní hvězdu zosobňovala na úřad prezidenta kandidující politička Jana Bobošíková. Podobně vystupovala i bývalá moderátorka zpráv TV Nova, Eva Jurinová, jež v současnosti učí rétoriku a mediální komunikaci. Mimochodem - paní Eva by pro změnu měla brát lekce , jak se na kterou příležitost vhodně a vkusně obléknout. Jana Bobošíková je jistě bere, ale stín svého módního gusta překročit nemůže, i když existují mnohem horší lady v tzv. stylu fifinek…

Když už jsme u módy, kreací, do nichž se hosté na slavností večer volby Muže roku vyfikli – mix stylů, jenž byl v Náchodském divadle a následné afterparty k vidění, byl stejně bizarní jako porota (téměř všichni pozvaní v ní zasedli). Travestita David, který nejvíc paroduje Halinu Pawlowskou a vystupuje pod pseudonymem Naděžda Krupská, měl bižuterními klenoty zdobenou róbu hodnou Hollywoodu, Agáta Hanychová v army bundě s maskovacím vzorem a lodičkách na jehle působila, jak utrápená Miss Cizinecké legie. Eva Jurinová byla v tyrkysovém, rádoby ležérně elegantním kompletu zcela mimo. Mladá zpěvačka Kamila Nývltová měla šaty na pláž a stejně jako její matka (v šortkách a topu do gumy) si vyšla bez podprsenky. Opravdu žádná paráda - o ignoraci dress code nemluvě.

A Jana Bobošíková, kterou si můžeme počátkem příštího roku zvolit za hlavu republiky? Tak ta měla na rudém hábitu koketní mašli a v uších náušnice, které v nich být neměly. Prostě kráska zvaná Fifinka. Přítelkyně Jaromíra Jágra, Inna, eleganci předpisově dostála (byť mohla zvolit jinou barvu než čerň), ale příliš následovnic neměla. V Náchodě nechyběl ani nejkrásnější muž planety, Brazilec Cesar Curti, který provinční průšvih opravdu nevytrhnul.

Fotogalerie
11 fotografií