Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Čtvrteční filmové premiéry: Nasmějeme se v Hotelu Transylvánie, pak ale úsměvy zmrznou na Everestu

/
  • Čtvrteční filmové premiéry: Mrznout budeme na Everestu, ale v Transylvánii se nasmějeme.
    Čtvrteční filmové premiéry: Mrznout budeme na Everestu, ale v Transylvánii se nasmějeme. (čsfd.cz)
    24. září 2015 ● 21:53

    Čtvrteční filmové premiéry jsou opět tady. Tento týden budeme v zajetí animovaných filmů a dobrodružných dramat. Děti budou nadšené z pokračování filmu Hotel Transylvánia a dospělí, kteří mají rádi napětí, určitě ocení film Everest, který popisuje horskou výpravu, která se opravdu stala. Kina také nabídnou něco pro milovníky hudby...

  • 1.

    Arcade Fire: The Reflektor Tapes

    Hudební dokument Reflektor Tapes zachycuje fascinující vznik alba Reflektor kanadské kapely Arcade Fire, oceňované mezinárodní hudební kritikou jako album číslo 1. Film přenese diváka zvukovým a vizuálním kaleidoskopem do krajiny vzniku alba, jehož základy leží na Jamajce.

     

  • 2.

    Boží mlýny

    V letech 1945–1955 se kulturní šumavská krajina proměnila v zónu smrti. Film rekonstruuje vznik železné opony, dokumentuje případy osob zavražděných pohraniční stráží a analyzuje dosud neznámá fakta: jen uprchlých pohraničníků bylo 1800. Ve filmu promlouvá poslední generace pamětníků, českých Němců odsunutých po válce a pomocí 3D animace rekonstruuje zapomenutou tvář Šumavy, především vesnice srovnané po válce se zemí.

     

  • 3.

    Everest

    Film Everest popisuje nejtragičtější výpravu na nejvyšší horu, která kdy byla uskutečněna. Po euforickém začátku výpravy se ale začnou dít věci. A touhu zdolat horu vystřídá touha jiná. Přežít.  

     

  • 4.

    Hotel Transylvánie 2

    Tento týden si přijdou na své hlavně děti. Konečně přichází do kin oblíbený animovaný film Hotel Transylvánie. Tentokrát druhý díl. Jaké to je, když se taťka/děda chce naučit vnoučka děsit, když je ve skutečnosti tak rozkošný?

     

  • 5.

    LokalFilmis

    Animovaný film z dílny slovenských tvůrců. Evidentně půjde o pořádnou srandu, to jde vidět už z traileru. Slovensko se stane největší velmocí celého světa. Jak to jenom dopadne?

     

  • 6.

    Marguerite

    Filmový příběh se odehrává v Paříži dvacátých let. Marguerite Dumont je zámožná žena, milovnice hudby a opery. Už celé roky pravidelně zpívá pro své hosty. Jenže její zpěv je naprosto příšerný a nikdo jí nikdy neřekl pravdu. Vše se zkomplikuje, když se rozhodne zazpívat před skutečným publikem, v pařížské Opeře.

  • 7.

    Takovej barevnej vocas letící komety

    Dokumentární film, který pojednává o životě Filipa Topola, skladatele, textaře, klavíristy a zpěváka skupiny Psí vojáci, jehož tvorba zasáhla tři generace.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy