Americký herec John Travolta (59) je sice jeden z nejlépe placených a nejobsazovanějších herců Hollywoodu, v životě si ale musel projít stejně jako většina běžných smrtelníků těžkými chvílemi. Jedním z takových momentů byla bezesporu ztráta milovaného syna Jetta (†16).

John Travolta o syna přišel během dovolené na Bahamách, kam se ženou Kelly Preston (50), dcerou Ellou (13) a synem Jettem odjel oslavit příchod nového roku 2009. Chlapec tehdy dostal jeden ze záchvatů, kterými často trpěl a při kterém se několikrát uhodil do hlavy o vanu. Slavný herec se svého syna pokoušel oživit, bohužel ani lékaři nakonec pomoct nemohli a chlapec po převozu do nemocnice Rand Memorial Hospital zemřel. Pitva prokázala, že příčinou smrti byla takzvaná Kawasakiho nemoc.

Travolta i jeho žena si dlouho smrt chlapce vyčítali, Jett podobnými záchvaty trpěl velmi často, a tak ho rodiče téměř nikdy nenechávali samotného. Ke smíření se smrtí milovaného syna nakonec jistě pomohlo Travoltovo příslušenství ke kontroverzním scientologům.

Manželský pár byl z předčasné ztráty syna velmi dlouho zdrcený a když Kelly Preston v únoru roku 2010 znovu otěhotněla, pro oba herce to znamenalo návrat do života.

Kelly Benjamina přivedla na svět 23. listopadu 2010. I přesto, že se narodil naprosto zdravý, John Travolta neponechává nic náhodě a synka má neustále u sebe. Jinak tomu nebylo ani při příletu do Karlových Varů, kdy tříletého Benjamina láskyplně vynesl ze svého soukromého letadla a pak s ním odjel do hotelu Pupp.

Fotogalerie
10 fotografií