„Smlouva, kterou má pan Janeček, je neplatná. Je z roku 2006, a na současný muzikál neplatí. Podávám proto trestní oznámení," prohlásil krátce před uvedením muzikálu Michal. Oznámení bylo opravdu podáno a producenti Viktor Mráz a Michal David byli předvoláni na policii, aby podali vysvětlení.

Doposud se spor nijak nevyřešil. David připustil, že mu z muzikálu chodí tantiémy, na ty ale podle svých slov nesahá, protože neexistuje smlouva, na jejímž základě by mu byly vypláceny.

"Připouštím, že spor je na mrtvém bodě, a to díky naší legislativě a advokátům," řekl Blesk.cz David, kterého jsme potkali na posledním představení v GoJa music hall. Proč se Dětem ráje dva roky vyhýbal? "Byl jsem pracovně zaneprázdněný. Ale kdyby nebylo Sagvana Tofiho, který mě před několika dny přemluvil, abych přišel, asi bych to neviděl. Musím uznat, že je to dobré představení a moc se mi líbí Franta Pytloun, který některé moje písničky zpívá líp než já," svěřil se zpěvák.

Video
Video se připravuje ...

Michal David přišel na poslední představení muzikálu Děti ráje abl

Michal se musel smířit s tím, že poslední představení je úplně vyprodané, takže jediná možnost, jak ho vidět, je sednout si na schody. Jak on tak jeho manželka Marcela a dcera Klára vyfasovali červené polštářky a jako králové se usadili na schody ve středu hlediště.

Děti ráje se sice na čas rozloučily, ale již v listopadu se na prkna divadla GoJa na pražském Výstavišti vrací.

Fotogalerie
11 fotografií