Bárta a Rolins jsou už léta dobří kamarádi. Bárta vystupoval i na zpěvaččině vánočním koncertě. „Dan Bárta mi nabídl možnost nějaké spolupráce. Mám z toho hroznou radost. Tak snad se to brzy povede a něco pěkného vznikne,“ řekla Blesku nadšeně loni na jaře Dara.

Hudebně jsme úplně slučitelní

To bylo ještě před tragickou nehodou, kdy při srážce s jejím vozem zemřel motocyklista Jindřich Rotrekl (†63). Po nehodě se Dara psychicky zhroutila. Teď už jsou ale koncerty naplánovány a Bárta mluví o Rolins jen v superlativech. „I když žánrově se to možná nezdá, hudebně jsme slučitelní úplně,“ vysvětluje hudební odlišnost s Rolins Bárta.

Muzikanti na koncertech předvedou nějaké staré věci z projektu Romana Holého Sexy Dancers ve kterém oba dva v devadesátých letech účinkovali. Další část vystoupení budou společné duety. „Nebude to dvojkoncert, ale opravdu společné vystoupení. Dara bude v podstatě plnohodnotným hostem Illustratosphery,“ prozrazuje Bárta. Turné odstartuje už 8. března. Celkem muzikanti odehrají 12 koncertů a na podzim by měli na vystoupení navázat na Slovensku.

Fotogalerie
4 fotografie