Na práci v Saxaně vzpomíná ráda. „Možná mi ta učitelka zastínila všechny ostatní role, ale doteď mě strašně těší, že se film lidem tak líbí. Dívá se na něj další generace a diváci se pořád baví,“ řekla spokojeně Drbohlavová. Kulatiny slavila Jana tím nejkrásnějším dárkem. „Od syna Jana jsem dostala s menším předstihem vnučku,“ smála se herečka. „Jsou jí tři měsíce, jmenuje se Eliška Županičová a je báječná,“ dodala Jana.

Dopoledne si herečka ve svůj slavný den doma opakovala texty k představení Konečně šťastná. Premiéra byla teprve před týdnem a představení ještě není zažité. Večer stála Jana na jevišti Městských divadel pražských. Působí tam od roku 1962.

Na svou exmanželku nezapomněl ani bývalý manžel, herec Ladislav Županič. „Přeju Janě, ať má hodně radosti z naší vnučky a ze syna Honzy, který se nám opravdu povedl, je docent doktor, jsme na něj pyšní,“ řekl Blesku Ladislav Županič.

Nejen učitelka Pešková v Saxaně

Jana Drbohlavová hrála například v seriálech Arabela (maminka Hermannová), Hříšní lidé města pražského, Náhrdelník, My všichni školou povinní, Chlapci a chlapi a ve Vyprávěj si zahrála podobně jako v Dívce na koštěti taky učitelku. Objevila se i v desítkách pohádek a filmů, nadabovala mimo jiné večerníčkový seriál Vepřík kůzle a filmy s Harry Potterem. Je dcerou známého fotografa Karla Drbohlava.

Fotogalerie
1 fotografie