Hercova sláva začala, když natočil s herečkou Sandrou Bullock film nebezpečná rychlost. Neznámý herec se tak rázem katapultoval mezi hvězdy Hollywoodu. Jako člen protiteroristického komanda v L.A. zachraňoval vyděšená rukojmí z jedoucího autobusu, který řídila Sandra Bullock. Pokud by rychlost autobusu klesla pod padesát mil za hodinu, exploduje bomba, která je v něm ukrytá. Keanu si zde poprvé zahrál akčního hrdinu. Publikum překvapil chladností a soustředěností, ale také pohotovostí.

Přes svou lásku k jízdě Reeves překvapil Hollywood, když odmítl vysoce výnosnou roli téměř za dvanáct milionu dolarů v Nebezpečné rychlosti II. Místo toho zvolil vedlejší roli asistenta samotného Lucifera ve filmu Ďáblův advokát. Po boku Al Pacina a krásné herečky Charlize Theron zaujal i mnohé filmové kritiky.

Průlom v kariéře pro Reeves znamela filmová sci-fi trilogie Matrix. V prvním filmu Matrix (1999) si zahrál mladého hrdinu, který zachraňuje Zemi ze spárů počítačové struktury a ukázal se svým fanouškem opět v novém světle.

Fotogalerie
3 fotografie


Keana poznamenalo v životě ale i velké neštěstí. Když se mu po čtyřletém vztahu s Jennifer Symeovou mělo narodit dítě, přišlo na svět mrtvé. Mrtvá holčička dostala jméno Ava Archer Syme-Reeves. V dubnu 2001 zemřela i Jennifer Syme, byla zabita při autonehodě. Je pohřbená vedle své dcery ve Westwood Village v Los Angeles. Aby Keanu alespoň trochu zapomněl, ponořil se do tvrdé práce.

Naposledy jsme ho mohli vidět ve filmu z roku 2008 Den, kdy se zastavila země. Od té doby se Keanu spíše drží v pozadí a není o něm moc slyšet. Tomu nasvědčuje i fotografie, která byla pořízená tento měsíc. Keanu na letiště rozhodně nevypadá jako slavná hollywoodská star, ale možná přišel čas, kdy už o to ani nestojí. Nezbývá než doufat, že si brzy najde přítelkyni, která ho donutí udělat ze sebe opět akčního hrdinu Nea.