Ztráta milovaného manžela Vladimíra byla pro herečku Petru Jungmannovou velkou ranou. I když několik měsíců věděla, že je její muž vážně nemocný (rakovina žaludku a slinivky, pozn.red.) a konec může přijít kdykoliv, stála při něm až do poslední chvíle. Svému muži, potažmo dvojčatům Janovi a Jiřímu na čas obětovala svou hereckou kariéru.

Od roku 2006, kdy se chlapci narodili, se stala ženou v domácnosti a role brala jen velmi sporadicky. Po náhlém odchodu manžela (20. června 2010) se rozhodla, že se k herectví naplno vrátí a přijala nabídku do nekonečného seriálu Ulice na TV Nova.

Půvabná brunetka do seriálu vstoupí coby profesorka Marta Seidlová společně s manželem Liborem, kterého hraje Martin Pechlát a třináctiletým synem Mikulášem alias Vaškem Matějovským. "Pro Petru je vstup do Ulice novým startem do života. I když všichni tušíme, jaký smutek nosí v srdci, na place je profesionálkou a nic na sobě nedává znát," říká člen natáčecího štábu.

Prošla si rájem i peklem

Petra se s Vladimírem potkala při natáčení televizní inscenace Den, kdy nevyšlo slunce. "Jiskřilo to mezi nimi od prvního dne natáčení. Všichni ze štábu jim to moc přáli, byli jeden pro druhého jako stvoření," zavzpomínal na začátek jejich vztahu jeden z členů natáčecího štábu.

Jungmannové se podařilo to, co žádné jiné ženě dlouho před ní. Svým nakažlivým smíchem a oddanou láskou, zkrotila velkého milovníka neřestného života a dala mu novou sílu do života. V roce 2006 mu porodila dvojčata, syny Jana  a Jiřího, a o dva roky později se v utajení před veřejností stala jeho manželkou.

I když Vladimír svou rodinu velmi milovala a byla jeho náplní života, často jí opouštěl a vrhal se víru nočního života. A právě závislost na alkoholu a cigaretách se mu stala osudnou.

Krátká herecká kariéra

Petra Jungmannová pochází z Kladna a od útlého dětství se věnovala tanci a zpěvu. Vystudovala berounskou pedagogickou školu,

Přípravou k absolutoriu na JAMU (1994) jí byla krátká praxe učitelky, půl roku pracovala v Kanadě jako au-pair. Po této cenné, zahraniční zkušenosti se vrátila do brněnského Městského divadla, kde ztvárnila řadu úloh, především však roli Harry v muzikálu BABYLON (1998), za kterou byla právem odměněna Cenou Thálie.

Zahrála si ve filmu Detektiv Martin Tomsa, Den, kdy nevyšlo slunce nebo Duše jako kaviár. A pravděpodobně nejvýrazněji se do povědomí televizních diváků dostala rolí příjemné, leč podváděné manželky nevěrného podnikatele Rokyty v seriálu Místo nahoře i v následném pokračování Místo v životě.

Fotogalerie
2 fotografie