Petra Jungmannová svého Vladimíra potkala a okouzlila při natáčení detektivního dramatu Den, kdy nevyšlo slunce. Ona ho upoutala svým smíchem a energií, ji zase zaujala jeho přemýšlivá povaha.

"Nejsem intelektuálka. Jsem pudový člověk. A také trpím trémou. V prvních letech na studiu JAMU jsem bojovala s tím, že jsem se cokoliv bála říct nahlas," prozradila na sebe kdysi v rozhovoru pro MF Dnes. Krásná herečka má ale i další tajemství.

Dětství ve znamení tragédie

V roce 1993 se zabila při letu motorovým rogalem její starší sestra. Právě kvůli prožité tragédii si režisérka detektivního filmu Den, kdy nevyšlo slunce Jitka Němcová Jungmannovou vybrala. Potřebovala někoho, kdo se dokáže vžít do pocitů člověka, kterému tragický osud vzal sourozence. Někoho, kdo zažil bolest a bezmoc.

V roli ženy, která se mstí za smrt své sestry, pak Jungmannová excelovala a oslinila náročné kritiky. Ne příliš známá herečka se dostala rychle do povědomí veřejnosti. Výrazně známou se ale stala až díky vztahu s Vladimírem Dlouhým, kterého si vzala v roce 2008.

Fotogalerie
1 fotografie

Živila se i uklízením

Profesního vrcholu dosáhla Jungmannová v roce 1998. Tehdy obdržela Cenu Thálie za svůj mimořádný výkon v roli Harry v muzikálu Babylon. Divadlo pro ni znamenalo hodně, ale nebála se riskovat. "Když jsem se cítila vyčerpaná a divadlo mě unavovala, odjela jsem do Kanady. Hlídala jsem tam děti, uklízela, starala se o babičky a pak jsem na měsíc vzala bágl a projela sama kus země," poodhalila v jednom z rozhovorů Jungmannová svou duši.

Hvězda na nebi

V roce 2006 se Jungmannové splnil její největší sen. Narodila se jí dvojčata Jan a Jiří. Zdálo se, že děti udrží Vladimíra doma a jeho místo v oblíbené putyce osiří. Láska k alkoholu byla ale stejně silná jako láska k rodině. Možná dokonce o něco... Proč to domýšlet?

Jisté je, že v neděli 20. června Vladimír svou milovanou ženu a dva krásné syny opustil a už se nikdy nevrátí. "Za mnohé herecké příležitosti mohou hvězdy na nebi," tvrdila kdysi Jungmannová v jednom z rozhovorů. Možná, že nyní se na nebi rozsvítila další....